Руските военни от доброволческото подразделение БАРС-11 и подразделението Царски вълци“

...
Руските военни от доброволческото подразделение БАРС-11 и подразделението Царски вълци“
Коментари Харесай

Рогозин: Пленихме британска ракета Storm Shadow

Руските военни от доброволческото поделение БАРС-11 и подразделението „ Царски вълци “ са завладели английска крилата ракета Storm Shadow, заяви ръководителят на военно-техническия център „ Царски вълци “ Дмитрий Рогозин.

По думите му ракетата е била унищожена единствено отчасти, защото е паднала в равнината. „ Ракетата е била разглобена от нашите техници напряко на бойното поле на няколко елементи, настрана частите с високото взривно вещество и с образуван заряд, настрана блокът за ръководство, крилото е било сгънато за по-лесно превозване “, сподели Рогозин.

Ръководителят на „ Царските вълци “ добави, че снарядът е употребявал електроника на доста високо равнище. По-специално, той е носел GPS маяк, който е можел да насочи екипа за залавяне на врага. Руските бойци са блокирали предавателя, само че все пак е трябвало „ на практика надали не да спят “ с нея, сподели той.

В канала си в Telegram Рогозин означи, че се е наложило ракетата да бъде изнесена от „ сивата зона “ на линията на прикосновение под артилерийски огън. Освен това украински диверсанти са се пробвали да прихванат автомобила с ракетата и ескортиращия автомобил на пътя. Операцията по евакуацията на Storm Shadow траяла два дни, добави Рогозин.

В момента ракетата е изпратена в едно от отбранителните предприятия на Москва. Рогозин означи, че експертите ще проучат

логаритмите на системата за ръководство на оръжието и ще ги споделят със експерти по противовъздушна защита. „ Надявам се, че „ трепанажът “ на системата за ръководство на тази ракета ще разреши на експертите от съветската отбранителна индустрия бързо да намерят противоотрова за нашата система за противовъздушна защита и да укротят британско-френската стихия “, сподели Рогозин.

На 6 юли казаците от 11-и ескадрон „ Барс “ демонстрираха първата британско-френска крилата ракета „ Сторм шадоу “, която се трансформира в техен трофей.

Американският портал The War Zone разяснява конфискуването на ракетата, като отбелязва, че информацията, която руснаците биха могли да получат, може да бъде сензитивна за Запада заради структурата на оръжието. Освен това създателите на материала нарекоха загубата на един значително невредим снаряд нежелано събитие.

„ Британският Storm Shadow разполага с някои стелт технологии, които понижават видимостта му. Материалите, употребявани в структурата му, и дизайнът на бойната глава също биха били забавни “, написа изданието.

Най-секретният детайл на ракетата е нейната система за ориентиране. В случай че вътрешният датчик, софтуерът и бордовата електроника се окажат налични за евентуален съперник, той ще може да ги употребява, с цел да открие още уязвимости на Storm Shadow, се споделя в публикацията.

По-рано съветските сили за противовъздушна защита прехванаха четири крилати ракети Storm Shadow.

По-рано английският министър на защитата Бен Уолъс оцени въздействието на ракетите върху спора в Украйна. Според него крилатите ракети с огромен обхват Storm Shadow, доставени от Обединеното кралство на украинските въоръжени сили (ВСУ), са оказали доста въздействие върху бойните дейности.

В същото време съветското министерство на защитата съобщи, че бойната успеваемост на ракетите Storm Shadow, предадени на Киев, е ниска. Военните обявиха, че ракетите английско произвеждане „ все по-често попадат в гражданска инфраструктура (…) или падат без да се взривят “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР