Руските власти се готвят да пренасочат някои от частите на

...
Руските власти се готвят да пренасочат някои от частите на
Коментари Харесай

Анализ: Кремъл мести бойци на Вагнер от Африка в Белгородска област

Руските управляващи се готвят да пренасочат някои от частите на някогашната група „ Вагнер “, които служат в Африканския корпус, към Белгородска област, заяви Институтът за проучване на войната (ИИВ), представен от Укринформ, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Според анализаторите на ИИВ осведомен източник е съобщил на 15 април, че Кремъл счита, че генерал-лейтенант Андрей Аверянов от Главната дирекция на военното разузнаване на Русия (ГРУ) не е съумял да съблюдава дадения му период за развивания от Министерството на защитата Африкански корпус.  

Източникът твърди също, че управляващите се приготвят да реалокират неопределени елементи от Африканския корпус в Белгородския район.

" Продължаващите старания на групата „ Вагнер “ да набере личен състав за дейностите си в Африка в този момент значат набиране на личен състав, който да бъде ситуиран в Белгородска област. Войници от съветския Африкански корпус бяха ситуирани в Нигер на 12 април и към този момент остава неразбираемо дали съгласно източника Африканският корпус ще приключи напълно работа в Африка или единствено някои елементи от Африканския корпус ще бъдат преместени в региона на руско-украинската граница “, се споделя в отчета.

ИИВ продължава с оценките си, че съветските сили сега се възползват от  недостига на муниции в Украйна вследствие на блокираната американска военна помощ, като натрупат не толкоз основни тактически преимущества, само че предизвестява, че в бъдеще Русия може да реализира по-значими и заплашителни победи, изключително западно от Бахмут, в случай че Съединени американски щати продължат да задържат помощта за Украйна.

Способностите на украинските сили да отблъскват засилилите се наскоро съветски офанзивни дейности в Източна Украйна понижа поради дефицита на муниции и евентуално ще продължат да понижават в бъдеще, в случай че американската военна помощ остане блокирана, показва организацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР