Руските власти съобщиха в четвъртък, че засега не са установили

...
Руските власти съобщиха в четвъртък, че засега не са установили
Коментари Харесай

Русия: Засега няма признаци за престъпление в случая с Навални

Руските управляващи оповестиха в четвъртък, че към този момент не са открили признаци, че комата на опозиционния водач Алексей Навални , за която неговите съдружници и немски лекари считат, че може да е била породена от отравяне, е породена от незаконно действие , оповестява АП.

Предварителното следствие , стартирано предходната седмица, не откри индикации за " умишлени незаконни действия, осъществени против " Навални , оповестиха от съветската генерална прокуратура.

Изявлението идва на фона на възходящия напън от Запада да се проверява неочакваната болест на гневния критик на Кремъл и очевидното отвращение на управляващите да го вършат.

Съюзниците на Навални упорстват, че той е съзнателно токсичен и настояват, че Кремъл стои зад това, обвинявания, които формалните лица жигосват като " празен звук ".

Руските лекари, лекуващи Навални в Сибир, неведнъж оспорват заключението на немската болница , заявявайки, че са изключили отравянето като диагноза и че техните проби за инхибитори на холинестеразата са негативни.

Екипът на Навални внесе искане в Разследващия комитет на Русия , като изиска предходната седмица управляващите да стартират престъпна инспекция по обвиняване в опит за лишаване на живот на държавник , само че обявиха, че не са получили отговор.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в понеделник, че не вижда съображение за наказателно дело , до момента в който повода за положението на политиката не бъде изцяло открита.

В четвъртък съветската полиция съобщи, че организира предварителна инспекция - следствие, с цел да дефинира дали би трябвало да стартира наказателно следствие - за " определяне на всички условия на случая ".

Съобщението за следствието е откакто голям брой западни и европейски чиновници - в това число канцлерът на Германия Ангела Меркел , министър председателят на Англия Борис Джонсън и американският държавен секретар Майк Помпео, приканиха Русия да стартира цялостно и транспарантно следствие за положението на Навални.

В сряда вечер заболяването на политика бе разисквана в т елефонен диалог сред Путин и италианския министър председател Джузепе Конте.

Според информация от Кремъл, Путин е показал, че " преждевременните и неоснователни обвинявания " са неприемливи и акцентира " интереса на Русия към задълбочено и обективно следствие на всички условия за случая ".

Германският външен министър Хайко Маас в четвъртък още веднъж прикани Москва да проверява обстановката с Навални. " Все още чакаме от Москва да даде своя принос от там за разяснение на нещата ", сподели Маас в Берлин преди среща със своите сътрудници от други страни от Европейския съюз.

" В противоположен случай ще останат догатките и спекулациите , които сигурно няма да подобрят връзките сред Германия и Русия, а също и връзките сред Европейски Съюз и Русия , само че ще продължат да тежат на тях ", сподели той.

Песков в четвъртък отхвърли да разяснява изказването на Маас и повтори, че няма учредения за наказателно следствие . " Нищо не се е трансформирало в това отношение. Все още, за жалост, не разбираме какво е предизвикало положението на пациента ", сподели Песков пред кореспонденти.

Той добави, че следствието, оповестено от Министерство на вътрешните работи, е почнало " в първите дни ", откакто Навални се е разболял и е рутинна полицейска работа, " постоянно се организира в случаи като този. "

Междувременно от Генералната прокуратура обявиха, че са се свързали с Германия с искане да споделят своите изводи и клинични доказателства за хипотетичното отравяне, като прибавят, че немските правоохранителни органи удостоверяват " желанието си да сътрудничат ".
 Медиците, лекуващи Навални, желаеха документите за отравянето на Гебрев
Медиците, лекуващи Навални, желаеха документите за отравянето на Гебрев

Смятат, че са употребявани сходни субстанции...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР