Руските власти са изградили секретни железопътни линии, водещи до основните

...
Руските власти са изградили секретни железопътни линии, водещи до основните
Коментари Харесай

Разследване откри тайни ж.п. линии и гари, които водят до резиденциите на Путин

Руските управляващи са построили секретни железопътни линии, водещи до главните резиденции на Владимир Путин, както и няколко секрети гари. До тях той стига с брониран трен, твърди съветското проверяващо издание " Проект " в Телеграм канала си, написа. Причината е, че съветският президент от ден на ден заобикаля да пътува със аероплан, страхувайки се да не бъде улучен от украинската войска. 

Разследващите разкриват, че близо до резиденцията на Путин във Валдай, Новгородска област, има охранявана железопътна гара с хеликоптерна площадка. Журналист на " Проект " ги открива през есента на 2022 година на територията на националния парк Валдай край село Долгие Бороди. Според сателитните фотоси, проучени от изданието, гарата и железопътната линия за Путин във Валдай са издигнати през 2019 година. Те се употребяват извънредно за напредването на президента, описват трима локални поданици пред " Проект ". 

А през 2018 година съветският президент е почнал да се вози на брониран трен, който не се разграничава доста от елементарния. Той принадлежи на компанията " Гранд сервис експрес ", благосъстоятелност на близкия другар на Путин Юрий Ковалчук.

Интересно е, че президентският брониран трен може да употребява специфична гара в Москва, която се намира покрай Комсомолския площад. Според някогашен ватман, интервюиран от " Проект ", бронираният трен е основан в депото на московската гара Каланчевская, където има затворена станция за ВИП лица. Журналист от " Проект " я е разкрил зад висока ограда, като през 2017 г.  до перона на ВИП-гарата е издигнат и път за кортежа на Путин. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР