Руските власти обявиха извънредно положение в района на река в

...
Руските власти обявиха извънредно положение в района на река в
Коментари Харесай

Чистят река в Сибир след теч на 20 000 тона дизел

Руските управляващи оповестиха изключително състояние в региона на река в Сибир, откакто в нея се изляха над 20 000 тона дизелово гориво при теч от контейнер на топлоцентрала, което разтревожи природозащитниците, съобщи Агенция Франс Прес.

Същевременно държавната риболовна организация уточни, че ще са нужни десетилетия за възобновяване на засегнатата екосистемата, заяви Ройтерс.

Течът на гориво станал на 29 май след щета в контейнер на топлоцентрала, намираща се на няколко километра западно от Норилск. Руската миннодобивна компания „ Норилск никел “, чийто е ТЕЦ-ът, заяви, че до разлива се стигнало, защото колоните на резервоара, които не мръднали от мястото си 30 години почнали да потъват.

Отдалеченият град Норилск със 180 000 души население се намира на 300 км във вътрешността от Северния полярен кръг. Той е построен към комбината на „ Норилск никел “ – водещ международен производител на никел и паладий. Градът се намира в регион, където почвата е замръзнала съвсем през цялата година, като неговата инфраструктура е изложена на риск от топенето на леда вследствие на климатичните промени.

State of emergency in Norilsk after 20,000 tons of diesel leaks into Arctic river system. Fear that thawing permafrost caused damage to storage tank https://t.co/EYvzar8jUQ pic.twitter.com/oN4pOtLZy0
— The Siberian Times (@siberian_times) June 2, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР