Руските въоръжени сили са укрепили позициите си на север от

...
Руските въоръжени сили са укрепили позициите си на север от
Коментари Харесай

Назначеният от Москва представител в ДНР: Руските сили напредват близо до Бахмут и Угледар

Руските въоръжени сили са укрепили позициите си на север от Бахмут, прекъсвайки значим украински кулоар за доставки, и в Угледар, където организират атака, сподели през днешния ден назначеният от Москва началник на така наречен Донецка национална република Денис Пушилин, представен от Франс прес.

Близо до Бахмут, епицентър на боевете в Източна Украйна, съветските войски са " укрепили позициите си северно от града ", съобщи Пушилин.

Руските сили не престават опитите си да обкръжат от север, юг и изток този крепко укрепен град, който се пробват да завладяват от лятото с цената на огромни загуби от двете страни и огромни опустошения, показва Агенция Франс Прес.

" Всъщност ние прерязахме три от четирите маршрута за доставяне " на украинската войска към Бахмут, сподели Пушилин.

Според него единственият останал маршрут е този, който води до град Часов Яр, който се намира по на запад.

По думите на Пушилин съветските сили също по този начин са " укрепили позициите си в южната част на Угледар, де факто неговите покрайнини ", а украинските войски " не престават да трансферират запаси ", с цел да ги спрат.

Угледар е друга гореща точка на фронта в Източна Украйна , където съветската войска усилиха натиска си през последните седмици, означават Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Пушилин, сподели, че към 1400 цивилни се намират в Угледар и съветските сили " са почнали да изтеглят част от тях " по посока към град Волноваха, покрай Донецк.

Британското министерство на защитата уточни във всекидневната си сводка в сряда, че " съветските сили евентуално са постигнали тактически триумфи в (тези) два основни бранша на фронта ".

Според министерството бойците на частната съветска формация " Вагнер " " са напреднали с два до три километра северно от Бахмут ", контролирайки териториите наоколо до път М-03, водещ към този град.

" На юг съветските войски напреднаха към западните околности на град Угледар ", където обаче претърпяха тежки загуби и изоставиха към 30 бронирани машини, добави министерството.

Украинската войска заяви за боеве в няколко региона, в това число Бахмут и Угледар, без да даде детайлности.

Русия в този момент се бори както против Наполеон и Хитлер, сподели Сергей Лавров

Русия в този момент води сходна битка, каквато е водила против Наполеонова Франция през 19-и век и нацистка Германия на Адолф Хитлер през 20-и век, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ДПА.

" Призивите за разчленяване на нашата татковина стават все по-силни ", сподели Лавров на гала в Москва по случай Деня на дипломатическия служащ.

Откакто нахлу в Украйна преди близо една година, Русия постоянно твърди, че е въвлечена в по-широк спор със Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО, отбелязва ДПА.

" Онези, които се пробват да управляват целия интернационален дневен ред, международните стопански връзки и цялата интернационална политика, взеха решение да нанесат стратегическо проваляне на Русия ", съобщи Лавров.

" Те взеха решение да се възползват от печалния опит на Наполеон и Хитлер, като намерено оповестиха задачата си да заличат Русия или да я отслабят оптимално ", добави той.

Москва се показва за жертва и поради глобите, наложени й от Съединени американски щати и Европейски Съюз след нашествието, като твърди, че западните оръжейни доставки за Украйна са доказателство за тяхното желание да унищожат Русия.

На собствен ред Западът и Киев акцентират, че глобите и оръжията имат за цел да спрат съветското настъпление в Украйна.

Противно на изказванията на Лавров, нито един западен водач не е призовавал за заличаване на Русия, показва ДПА.

Руският външен министър увери през днешния ден, че страната му освен се съпротивлява, само че и ще излезе по-силна от актуалната обстановка и ще продължи да преследва задачата за многополюсен международен ред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР