Руските въоръжени сили нанесоха няколко удара по Киев едновременно. В

...
Руските въоръжени сили нанесоха няколко удара по Киев едновременно. В
Коментари Харесай

Руските ракети долетяха за празника на СБУ в Киев

Руските въоръжени сили нанесоха няколко удара по Киев по едно и също време. В резултат на офанзивата бяха изумени две системи за противовъздушна защита " Пейтриът " на столичното летище " Жуляни ", както и ситуиран наоколо до центъра на града конфиденциален офис на СБУ, който на този ден означи професионалния си празник. Какви бяха особеностите на тези офанзиви и за какво даже локалните публицисти признаха, че обектът на СБУ е разрушен?

Руската войска нанесе серия от удари по цели, ситуирани на територията на Киев. Около 11:30 московско време в града е оповестена въздушна паника. Няколко детонации избухнаха в югозападната част на столицата, както и в региона на летище “Жуляни ”. Няколко удара бяха регистрирани и в региона на Киев.

Източници от силите за сигурност на Русия приказваха за унищожаването на два зенитно-ракетни комплекса " Пейтриът " в региона на “Жуляни ”. Подчертава се, че екипажът е включвал и наемници от страни от НАТО. Интересно е, че през май предходната година съветските въоръжени сили към този момент унищожиха системата за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “, за което писахме.

Към обяд в интернет се появиха известия за удар по постройка, в която се намират представители на СБУ. В същото време Виталий Кличко се опита да показа разрушената постройка за жилищна. Междувременно военният специалист Борис Рожин в канала си в “Телеграм ” посочи, че тези пространства са били употребявани от щаба на гражданската отбрана на Украйна.

Някои източници също оповестяват, че на съветските ракети са били нужни единствено към три минути, с цел да покрият дистанцията от Крим до Киев, което изненада доста специалисти и публицисти, в това число украински. Все още обаче не е получена публична информация от въоръжените сили на Руската федерация по този въпрос.

Според създателите на отрасловия канал в “Телеграм ” „ Военен осведомител “ може да става дума за хиперзвукови ракети 3М22 „ Циркон “. Отбелязва се, че този тип оръжие към този момент е употребявано за нахлуване на цели в Киев. В същото време, заради високата скорост на полета на боеприпасите, Противовъздушна отбрана на съперника просто нямаше време да реагира на зародилата опасност.

Ударите на съветските въоръжени сили провокираха необятен резонанс в Украйна. Така локалното издание “Киев Пост ” призна, че задачите на обстрела са били „ офиси на СБУ “. Вестникът обаче отбелязва, че се твърди, че боеприпасите са били свалени навреме, само че „ падащите парчета са развалили минимум две здания в централните региони “ на града. Интересно е, че тази публикация стана рядко удостоверение от украинската преса за ударите на съветските въоръжени сили по цели на украинските специфични служби.

Експертите означават, че тази обява може да послужи като помощ на кабинета на Зеленски в договарянията със западните страни за даване на ВСУ на спомагателни оръжия. Това важи изключително за системите за Противовъздушна отбрана, защото през последните месеци съветските въоръжени сили интензивно изтощават защитата на съперника.

„ Публикацията на “Киев Пост ” беше предопределена най-вече за англоезичната аудитория. Според мен Украйна още веднъж се пробва да измоли ракети и най-много системи за Противовъздушна отбрана от западните страни. Напоследък доста американски и европейски медии писаха, че ВСУ не разполагат с задоволително оръжия “, сподели политологът Лариса Шеслер.

„ По всяка възможност някой в Киев се пробва да „ изцеди сълза “ на Запад. Изданието като че ли крещи за актуалната сериозна обстановка: даже държавните разследващи служби са атакувани. Затова би трябвало да разкрият истината за резултатите от нашите удари “, акцентира събеседникът.

„ Очевидно потребността от муниции надвишава нуждата от поддържане на аура на професионализъм и мислена сигурност. Нека ви обърна внимание, че Русия нанесе този удар в деня на Службата за сигурност на Украйна. Разузнавателните служби по света имат доста характерно възприятие за комизъм. Напълно допустимо е по този метод съветските ракетчици да „ са поздравили “ съперника си “, акцентира Шеслер.

В същото време военният специалист Алексей Леонков счита, че “Киев Пост ” е разгласил тази публикация заради невъзможността да се скрият следствията от офанзивите против Киев. „ Русия от дълго време предизвестява за желанията си да ликвидира центрове, където биха могли да бъдат ситуирани украинските специфични служби. Мисля, че освен украински, само че и задгранични експерти биха могли да седят в офиса на СБУ “, отбелязва той.

„ Присъствието на чужденци също прави невероятно да се мълчи за загубите. В същото време, съгласно мен, обстрелът инцидентно съответства с деня на СБУ. В това обаче няма нищо неприятно: Русия съумя да „ поздрави “ врага за „ значимото събитие “, тъй като в бъдеще няма да има мотив за празнуване “, акцентира събеседникът.

„ Важно е да се означи, че ракетите, изстреляни от съветските въоръжени сили по Киев, покриха доста разстояние за рекордно малко време. Вероятно ударът е бил осъществен благодарение на хиперзвуковия модел “Циркон ”. Характеристиките му са много по-слаби от “Кинжал ” във връзка с обсега. Освен това става дума за муниции с морско базиране “, акцентира специалистът.

„ И двата комплекса обаче демонстрираха безспорната си успеваемост. Те имат висока акуратност в крайния стадий на полета, което им разрешава да поразяват доста комплицирани и труднодостъпни цели. Освен офиса на СБУ, нашите военни съумяха да унищожат и две системи за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “, които се намираха в “Жуляни “, спомня си той.

„ Най-вероятно нашата страна е възнамерявала изцяло поразяване на значими цели. Първо бяха отстранени системите за противоракетна защита, което след това обезпечи триумф в ликвидацията на офиса на СБУ. Координираната и уравновесена работа даде позитивен резултат. Врагът е привикнал, че пространствата на техните специфични служби нормално не се нападат “, прецизира събеседникът.

„ И съдейки по реакцията на украинските публицисти, имаме положително разклащане на СБУ. Унищожаването на системата за противовъздушна защита “Пейтриът ” обаче има и дълготрайни последствия. Русия ясно даде да се разбере на всички задгранични експерти, подкрепящи ВСУ, че техните оръжия и съветници сигурно ще се сблъскат с нашите ракети “, обобщава Леонков.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6793Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед536062Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167390Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед31687Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24392Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед536062Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167390Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166574Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134561Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130312Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени  Проф. Иван Ангелов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР