Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск,

...
Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск,
Коментари Харесай

Руски войски блокираха Херсон и Бердянск, Киев създава чуждестранен легион за доброволци

Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск, съобщи съветското министерство на защитата, съобщи Франс прес, като се базира на ТАСС.

" През последните 24 часа съветските въоръжени сили напълно блокираха градовете Херсон и Бердянск ", които са респективно с 290 хиляди и 110 хиляди поданици, се споделя в известие на съветското министерство.

Министерството през днешния ден заяви също по този начин, че съветските сили са завладяли град Хеническ, който се намира в Херсонска област, и летище близо до Херсон, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

Украйна основава задграничен легион за доброволци от чужбина, съобщи в това време украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.
" Това ще бъде основно доказателство за вашата поддръжка за страната ни ", посочи Зеленски.

Президентът Зеленски се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна: " всички, които желаят да се причислят към отбраната на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се борят един до друг със завоевателите на 21 век ", се споделя в президентското послание.

Информацията за основаването на задграничния легион бе предадена и от украинската осведомителна организация УКРИНФОРМ, която се базира на канцеларията на Зеленски.

" На украинците им стига мъжеството, с цел да пазят родината си, да пазят Европа и полезностите на цивилизацията, само че това не е просто навлизане на Русия в Украйна, това е начало на война срещу Европа, срещу единството на Европа, срещу главните права на индивида в Европа, срещу всички правила на взаимно битие на континента ", се споделя в послание на украинския президент във връзка основаването на задграничния легион, представено от УКРИНФОРМ.

Президентът Зеленски се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна: " Всички, които желаят да се причислят към отбраната на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се борят един до друг против завоевателите на ХХI век ", се споделя в президентското послание.

" В тази връзка, на всички чужденци, които желаят да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и към отбраната на международната сигурност, управлението на Украйна предлага да дойдат и да попълнят редовете на Силите за териториална защита. От чужденците ще бъде образувано настрана поделение - Международен легион за териториална защита на Украйна. За записване в Международния легион и за всички елементи се обръщайте към военните аташета към посолствата на Украйна в страните си ", се показва в обръщението.

" Това ще бъде основно доказателство за вашата поддръжка за страната ни ",изтъкна Зеленски.

След масирания обстрел в Киев тази нощ, градът остава напълно под контрола на украинските сили, заяви организация Униан с позоваване на Киевската градска администрация.

" Ситуацията в Киев е спокойна, столицата изцяло се управлява от украинската войска и антитерористичните елементи. През нощта имаше няколко стълкновения с диверсионни групи. " - разяснява първият заместник-председател на градската администрация Николай Поворозник.

Тази нощ съветски ракети паднаха в вместилище за радиоактивни боклуци. По предварителна оценка, няма риск за популацията отвън санитарната зона. Към 03:20 ч. радиационният декор при близката метростанция Печерская е бил в нормата и без смяна.

В близкия до Киев гр. Василков се водят боеве за контрола над летището.

Източник: Агенция " Фокус ", Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР