Руските удари оставиха 4,5 милиона украинци без ток. Това съобщи

...
Руските удари оставиха 4,5 милиона украинци без ток. Това съобщи
Коментари Харесай

Руските атаки оставиха 4,5 милиона украинци без ток

Руските удари оставиха 4,5 милиона украинци без ток. Това заяви президентът Володимир Зеленски в обичайното си послание към нацията.

„ Руските офанзиви против нашата енергетика, против нашите енергийни уреди не стопират нито ден. Тази нощ Кривий Рог беше нападнат от ирански дронове. Като цяло вреди по енергийните уреди има в разнообразни региони в цялата страна – вреди са нанесени на производството и преноса на електрическа енергия за милиони хора. Само от довечера към 4,5 милиона консуматори са краткотрайно изключени от ползване по спешни и стабилизиращи графици. По-специално в Киев и региона, Днепропетровска, Житомирска, Запорожска, Сумска, Кировоградска, Харковска, Черниговска, Хмелницка и Черкаска област. Прекъсвания може да има и в други райони ”, изброи Украинският президент. Той прикани нацията да устои на „ съветския енергиен гнет ”.

Доставките на украинско зърно за международните пазари бе обновено, откакто Москва се върна към договорката, която разрешава безвреден трафик през Черно море към турските проливи.

Президентът заяви и за резултатите от инспекцията на Международната организация за атомна сила. „ Поканихме МААЕ за инспекция, предоставихме им цялостна независимост на деяние на съответните уреди и имаме ясни и неопровержими доказателства, че никой в ​​Украйна не е създавал и не основава „ мръсни бомби “, акцентира президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР