Руските туристи задържат интереса си към България на нивото на

...
Руските туристи задържат интереса си към България на нивото на
Коментари Харесай

Няма отлив на руски туристи от България

Руските туристи задържат интереса си към България на равнището на предходните години. Това съобщи Олег Сафонов, началник на Федералната организация по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург, оповестява Стандарт. Двамата разговаряха в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес (SPIEF), който се организира в някогашната съветска столица до 26 май.

България е желана дестинация от нашите туристи като поради съотношението цена-качество и като сигурна дестинация, добави Сафонов, опровергавайки слуховете за предстоящ спад на съветски туристи по нашето Черноморие.

Олег Сафонов изрече своята признателност към премиера Бойко Борисов и към министър Ангелкова за положителното протичане на предишния летен туристически сезон у нас. Той даде за образец бързата и съответна реакция на българското държавно управление при решаването на казуса с съветски деца в лагер в Обзор. Тогава поради неочакваната гибел на притежател на лагера можеше да се провали почивката на групата съветски деца в Обзор, само че след намесата на българските управляващи тя завърши сполучливо, като даже бе призната и последваща съветска промяна.

И Олег Сафонов, и министър Ангелкова бяха единомислещи, че би трябвало да се работи по-активно за рекламирането на България в Русия.

От своя страна министър Ангелкова предложения Олег Сафонов да участва на съвещанието на Работна група " Сътрудничество в туризма " към Организацията за Черноморско икономическо съдействие на 13 юни 2018 година у нас.

Руската федерация остава един от най-важните пазари за нас, уточни министър Ангелкова. През предходната година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хиляди съветски жители имат собствен втори дом у нас, изясни Ангелкова. България към този момент е одобрена и като едно от най-търсените места от съветските жители за фамилна отмора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР