Руските специалисти завършиха тестовите изпитания на малогабаритен ядрен ракетен двигател.

...
Руските специалисти завършиха тестовите изпитания на малогабаритен ядрен ракетен двигател.
Коментари Харесай

Русия успешно тества ядрен ракетен двигател

Руските експерти приключиха тестовите тествания на миниатюрен нуклеарен ракетен мотор. Той в началото ще се употребява в стратегическата крилата ракета Буревестник . Информацията е на съветската осведомителна организация ТАСС. Според други източници параметрите на новия нуклеарен ракетен мотор напълно подхождат на авансово заложените характерности. Не се оповестяват други детайлности за тестванията.

За създаването на новаторския нуклеарен ракетен мотор за първи път заяви президентът на Русия Владимир Путин през месец март предходната година. Размерите на Буревестник подхождат на стратегическата крилата ракета Х-101. Нейната дължина е 7,5 метра при диаметър 0,7 метра. Засега, никакви механически детайлности не се оповестяват. Предполага се, че новият мотор ще може да се употребява и в космонавтиката. Ядреният ракетен мотор се създава още от 2001 година като отговор на прекратяването от страна на Съединени американски щати на Договора за ограничение на системите за противоракетна защита.

Проведени са няколко тестови изстрелвания на Буревестник. Ракетата е основана като стратегическо оръжие, което може да преодолява всички модерни системи за противоракетна и противовъздушна защита. Предполага се, че далечината на полет на Буревестник с новия мотор е на процедура неограничена. Ракетата има компютърна система за следене релефа на ландшафта.



Първите тествания на Буревестник бяха извършени предходната година на централния полигон на Русия, намиращ се в Нова Земя. Той е построен през 1954 година и до 1990 година се използваше за тествания на нуклеарни оръжия. Новата ракета може да носи военен нуклеарен заряд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР