Руските сили започнаха да се изтеглят от района на Киев

...
Руските сили започнаха да се изтеглят от района на Киев
Коментари Харесай

Зеленски: Ужасът в Бородянка - по-голям от този в Буча

Руските сили започнаха да се изтеглят от региона на Киев в края на март. Тогава стартира и поетапно почистване на отломките от боевете. В края на предходната седмица светът бе шокиран от фрагменти на убити цивилни по улиците на Буча. Случилото се в предградието на Киев провокира бурна реакция, а голям брой упрекнаха Русия в осъществяване на военни закононарушения.

Само под два жилищни блока са открити телата на 26 души в Бородянка. От украинската прокуратура оповестяват, че цел на съветските сили в града е било само цивилното население.

Според украинския основен прокурор Ирина Венедиктова съветската войска е употребила касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън.

Преди началото на войната в Бородянка са живеели към 13 хиляди души.

Украинският президент прикани още за нови наказания против Русия поради войната. По думите му актуалните ограничавания не работят на 100%. Зеленски прикани още Западът да изпрати оръжия, с цел да може Украйна да се отбранява.

" Днес имаме положителни дипломатически вести. Русия последователно губи даже на тези платформи, които смяташе за много комфортни за себе си. По-специално, Общото заседание на Организация на обединените нации реши да спре участието на Русия в Съвета по правата на индивида. Съвсем разумно е. Съвсем вярно. Но не и без да се борим за това решение ", уточни още Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР