Руските сили вече нямат пълен контрол над Херсон, първият голям

...
Руските сили вече нямат пълен контрол над Херсон, първият голям
Коментари Харесай

Руската армия губи Херсон, твърди служител на Пентагона

Руските сили към този момент нямат цялостен надзор над Херсон, първият огромен украински град, който силите на президента Владимир Путин съумяха да завладяват след началото на военната експанзия на 24 февруари, сподели почитан чиновник на Пентагона, съобщи „ Ню Йорк Таймс”.

Украинските сили в този момент се бият яростно в Херсон и отблъскват съветските завоевания там, като още веднъж трансформират стратегически значимия пристанищен град в „ оспорвана територия “, сподели служителят пред кореспонденти по време на брифинг.

Това опонира на изказване, оповестено в петък от генерал-полковник Сергей Рудской, шеф на Главно оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ, който твърди, че Херсонската област е „ под цялостен надзор “. Украинците в Херсон и украинските управляващи също сложиха под въпрос оценката на Пентагона, като споделиха, че градът наподобява остава твърдо в съветски ръце, макар че украинските сили се бият в периферията на Херсон.

Всеки украински триумф при връщането на Херсон ще бъде голям удар за военните старания на Владимир Путин, затруднявайки Русия да извърши всевъзможни проекти за завладяване на контрола над украинското черноморско крайбрежие и южното пристанище Одеса, споделиха чиновници на защитата. Загубата на Херсон също би заплашила съветските войски, които се бият в близкия Николаев, сподели служителят на Пентагона. Пентагонът също по този начин удостовери украинските известия, че техните сили в четвъртък са унищожили съветски боен транспортен съд, дебаркирал в Бердянск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР