Руските ракетни удари убиха най-малко шестима пощенски служители и раниха

...
Руските ракетни удари убиха най-малко шестима пощенски служители и раниха
Коментари Харесай

Няколко убити през нощта при руски удари срещу пощенския склад в района на Харков

Руските ракетни удари убиха минимум шестима пощенски чиновници и раниха 16 други в събота, когато удариха пощенски склад в североизточния регион на Харков в Украйна, споделиха публични лица.

Президентът Володимир Зеленски показа видео в обществените медии на нещо, което наподобява като мощно развален склад, заобиколен от отломки и резервоар с логото на украинския пощенски оператор Нова поща.

„ Всичките шестима починали и 14 ранени вследствие на офанзивата на окупаторите са чиновници на компанията, които са били в терминала на Нова поща “, сподели регионалният шеф на Харков Олег Синегубов.

„ Жертвите на възраст сред 19 и 42, получили охлузни пострадвания и пострадвания от гърмеж. “

От ранените, лекувани в болница, седем са в тежко положение, съгласно Синегубов.

„ Лекарите се борят за живота им “, добави той.

Министерството на вътрешните работи удостовери броя на починалите, само че актуализира броя на ранените до 16.

Сергий Ножка, който работи в Нова поща, разказа положението на някои от сътрудниците си като „ леко до приблизително тежко “, добавяйки „ има някои хора в доста тежко положение ”.

Той добави, че ракета е „ влетяла в прилежащото хранилище, само че и в нашето – излетяха прозорците и капаците. Това не е първият път. ”

Според районната прокуратура, съветските сили в региона на Белгород северно от Харков са изстреляли ракети С-300, две от които са уцелили склада.

„ Анализът на отломките продължава на мястото. с цел да се откри точният брой на ранените и починалите “, сподели представителят на офиса Дмитро Чубенко пред Suspilne, украинската държавна телевизия.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР