Руските пазари са прекалено тежки и рискови за българския бизнес.

...
Руските пазари са прекалено тежки и рискови за българския бизнес.
Коментари Харесай

Василев: Руските пазари са прекалено рискове за нас

Руските пазари са прекомерно тежки и рискови за българския бизнес. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ Илиян Василев, енергиен специалист и някогашен дипломат на България в Москва във връзка сесията на Междуправителствената българо-руска комисия.

„ Постоянно или в Кремъл са удовлетворени от България, или не са удовлетворени. Постоянно има сигнали – вносът ту се стяга, ту се отпуска. Голяма част от българския експорт за Русия към този момент е под контрола на съветски компании, което слага нещата на напълно друга повърхност. Между другото част от този надзор на съветски компании стана със съдействието на Русия, тъй че тя като затрудни износа и достъпа до съветски клиенти на българските експортьори, единственият метод те да осъществят този експорт беше да го дадат на вратата на завода или даже да вкарат съветски вложители в заводите в България “, изясни Илиян Василев.

Той сподели още, че България продължава да внася два пъти по-скъп газ, в сравнение с е на западноевропейските пазари като резултат от политическата интервенция в комерсиалните връзки. Руските планове ще се случат в границите на тяхната икономическа целенасоченост и в границите на новите решения на Европейски Съюз, добави енергийният специалист. По думите му България към този момент не е в сериозна енергийна взаимозависимост от Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР