Руските обвинения, че Киев разполага с биологични и химически оръжия,

...
Руските обвинения, че Киев разполага с биологични и химически оръжия,
Коментари Харесай

Байдън: Путин вади химично и биологично оръжие

Руските обвинявания, че Киев разполага с биологични и химически оръжия, са погрешни и демонстрират, че съветският президент Владимир Путин обмисля да ги употребява във войната си против Украйна. Това съобщи в понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, без да показва доказателства.

" Ройтерс " заяви, че Байдън е декларирал това на кръглата маса с бизнеса.

В Луганск оповестиха " доказателства ", че Украйна е възнамерявала потреблението на химическо оръжие

Президентът на Съединени американски щати напомни, че той е упрекван от Путин, че родината му има биологично и химическо оръжие. Това просто не е правилно, уточни Байдън.

Забележките на президента на Съединени американски щати повтарят предходни мнения на публични лица във Вашингтон и съюзнически страни, които упрекнаха Русия, че популяризира недоказано изказване, че Украйна има стратегия за биологични оръжия, като допустима въведения към вероятно осъществяване на съветски биологични или химически офанзиви.

Руското министерство на защитата упрекна Киев, без да даде доказателства, че възнамерява химическа офанзива против личния си народ, с цел да упрекна Москва в потреблението на химически оръжия при нахлуването в Украйна.

По-рано този месец американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан беседва с Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, като го предизвести за последствията от " всяко вероятно съветско решение за потребление на химически или биологични оръжия в Украйна ". Белият дом не посочи какви ще бъдат тези последици.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести за опцията от химическа офанзива от страна на Русия. А преди десетина дни украинската организация УНИАН заяви, че в Попасна, Луганска област, съветските военни са употребявали фосфорни муниции. Информацията за това не е доказана от самостоятелен източник.

ТЕМА преди 51 минути 1215 преди 11 часа 4562 преди 12 часа 3653
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР