Руските нашественици атакуваха Украйна тази нощ и рано сутринта с

...
Руските нашественици атакуваха Украйна тази нощ и рано сутринта с
Коментари Харесай

Атака по Киев, ПВО унищожи всички изстреляни ракети

Руските нашественици нападнаха Украйна тази нощ и рано сутринта с ракети от въздуха и земята, както и с дронове. Украинската противовъздушна защита смъкна 23 от 33 набелязани цели,съобщиха Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили в Telegram, предава Укринформ.

Всички изстреляни по Киев ракети са унищожени, преди да доближат задачата си.

" Поредна ракетна офанзива на врага против кротичък град с задачата да се убива спокойно население и да се унищожава инфраструктура ", написа ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко.

Той добави, че по първични данни в украинската столица няма жертви и опустошения.

По думите на очевидци пред Ройтерс, в Киев към 05:50 ч. проехтели няколко гърмежа, звучащи сходно на пукотевица от системите за Противовъздушна отбрана, до момента в който в същия миг в цяла Украйна била оповестена въздушна паника, анулирана към час по-късно, заяви Българска телеграфна агенция.

Руските сили нападнаха тази нощ с дронове и южната част на Одеска област, съобщи Укринформ, като цитира изказване на регионалния шеф Олег Кипер в " Телеграм ".

" Руските терористи нападнаха Измаилския регион на Одеска област с дронове в продължение на съвсем три часа. За страдание, един човек бе погубен. Служител на селскостопанско дружество, който бе съществено ранен и умря в болница ", написа Кипер.

При офанзивата са нанесени вреди на пристанищна и селскостопанска инфраструктура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР