Руските медии са разгърнали значителна дезинформационна кампания срещу Запада, за

...
Руските медии са разгърнали значителна дезинформационна кампания срещу Запада, за
Коментари Харесай

Дезинформацията на Русия срещу Запада се завърна, сее паника за коронавируса

Руските медии са разгърнали " забележителна дезинформационна акция " против Запада, с цел да влошат въздействието от новия ковид , да основат суматоха и да посеят съмнение . Това се показва във вътрешен документ на Европейския съюз, забелязан от " Ройтерс ".

" Продължава забележителната дезинформационна акция на съветските държавни медии и прокремълските медии по отношение на COVID-19 ", се акцентира във вътрешния документ от 16 март.

" Всеобхватната цел на дезинформацията на Кремъл е да утежни рецесията в публичното опазване на здравето в западните страни... в сходство с по-широката тактика на Кръмъл за опити за разрушение устоите на европейските общества ", се акцентира в документа, направен от Европейската работа на външните работи.

Лансирайки подправени вести онлайн на британски, испански, италиански, немски и френски, съветската акция употребява спорни, объркващи и злонамерени информации, с цел да затрудни Европейски Съюз да комуникира своя отговор на пандемията, се показва още в отчета.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява въпроса, като увери, че изказванията, че Русия организира дезинформационна акция за пандемията от ковид, били безпочвени и били израз на неналичието на здрав разсъдък .

Песков означи, че можел да каже нещо по-категорично за тези изказвания, в случай че името на най-малко една медия е било упоменато в документа.

Вчера съветският президент Владимир Путин похвали европейските страни за предприемането на " рационални " незабавни ограничения, ориентирани към прекъсване на разпространяването на новия ковид и изрази вяра, че този отговор ще бъде ефикасен.

Междувременно броят на доказаните инфектирани с ковид в Русия доближи 147 души, като новите случаи са 33 души за последните 24 часа.

В международен мащаб инфектираните с новия ковид са повече от 201 000 души, като умрелите са над 8000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР