Руските лекари от болницата в Омск увериха, че не са

...
Руските лекари от болницата в Омск увериха, че не са
Коментари Харесай

Руските лекари заявиха, че не са били подлагани на натиск заради Навални

Руските лекари от болничното заведение в Омск увериха, че не са били подлагани на никакъв външен напън или интервенция от страна на управляващите по отношение на опозиционния водач Алексей Навални, заяви Българска телеграфна агенция. Навални беше признат в омската болница, преди да бъде изместен в Берлин.

"Не сме съгласували диагнозата с никого. Не ни е бил оказван никакъв външен напън, нито от страна на лекари, нито от други сили ", съобщи на онлайн конференция Александър Мураховски, основен доктор на болничното заведение в западносибирския град.

"С огромни старания спасихме живота му ", добави той.

Първоначалният отвод за преместването на Навални в чужбина беше избран от неговите съдружници като политическо решение, което съгласно тях е заплашвало живота на опозиционния водач.

Съпругата му Юлия Навалная съобщи, че "не се доверява " на публичната болница и сподели, че са й попречили да види брачна половинка си, а по-късно и да приказва с немските лекари. Някои поддръжници на съперник номер 1 на Кремъл подозират, че прехвърлянето му е бил занимателен, с цел да може погълнатата отрова да стане по-трудна за разкриване.

Анатолий Калиниченко, зам. шеф на болничното заведение от своя страна съобщи, че съгласно две лаборатории в Омск и в Москва в организма на Навални "не е било намерено никакво вещество, което може да се счита за отрова ".

"Беше неудобно, че публицисти и лекари със международна известност си разрешават мнения, без да имат никаква информация ", съобщи той, изразявайки страдание, и добави, че е получил десетки закани против себе си и фамилията си.

44-годишният Навални е водещ опозиционен водач, чиито изявления, разкриващи корупцията на съветските елити, се споделят от доста хора в обществените мрежи. В четвъртък той беше признат в реанимацията на болничното заведение в Омск в положение на кома и подложен на изкуствено дишане, откакто му прилоша по време на пътешестване със аероплан. Негови близки настояват, че става дума за "умишлено отравяне ".

В събота сутринта той беше изпратен в Берлин с частен аероплан, нает от немска неправителствена организация, след битка сред фамилията му и съветските лекари. Първоначално медиците обявиха, че положението му е прекомерно несигурно, само че след това позволиха прехвърлянето. В момента той се лекува в в берлинската болница "Шарите ", една от най-реномираните в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР