Руските космонавти на борда на Международната космическа станция /МКС/ ще

...
Руските космонавти на борда на Международната космическа станция /МКС/ ще
Коментари Харесай

Руските космонавти посрещат Нова година с шампанско и руска салата само на снимка

Руските космонавти на борда на Международната галактическа станция /МКС/ ще посрещнат Нова година с шампанско и съветска салата на фотография, оповестява РИА Новости.
По думите на члена на екипажа Андрей Борисенко, на празничната софра няма да участва обичайното пенливо вино, защото в орбита са строго неразрешени всевъзможни газирани питиета. В условия на безтегловност в случай че бъде отворена същинска бутилка шампанско, тя ще се трансформира в примес, която ще се разпилее в необикновен размер. Това би принудило космонавтите да се отдадат на дълготрайно почистване. Освен това и алкохолът е неразрешен на МКС. Така че съветският екип ще би трябвало да се задоволи единствено с картинките в празничната нощ, предава Българска телеграфна агенция.
Борисенко съобщи, че сътрудниците му на драго сърце са се заели с новогодишната декорация на елхата с галактически играчки. В сходство с изискванията в космоса, коледното дърво виси от тавана с главата надолу.
Космонавтът показа, че в космоса се резервира земната традиция да се вършат дарове. Те се приготвят още на Земята, дълго преди празника и екипажът ги взема със себе си в орбита. Даровете могат да бъдат доставяни и с товарния транспортен съд "Прогрес " директно преди Нова година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР