Руските компании - клиенти на валутни брокери, получиха вече възможност

...
Руските компании - клиенти на валутни брокери, получиха вече възможност
Коментари Харесай

На руския валутен пазар вече могат да се сключват сделки по курс на РЦБ за деня

Руските компании - клиенти на валутни брокери, получиха към този момент опция да подписват покупко-продажби с валутна двойка "долар - съветска рубла " по среднопретегления курс на Московската фондова борса към 11:30 московско време. По този курс се открива и фиксингът на Централната съветска банка. Първите брокерски компании, които предоставиха на своите корпоративни клиенти опция да подписват покупко-продажби по курс на Централната банка, бяха ALOR BROKER, ITI Capital и GrottBjorn.

Средно претеглените транзакции разрешават на съветските компании да купуват и продават задгранична валута при минимални разноски, както и да употребяват хеджиращ валутен риск в артикули и контракти, свързани с обменния курс на Банката на Русия за валутната двойка "щатски $ - съветска рубла ".

Сключването на транзакции по курса за деня на Централната банка е налично от април 2019 година Заявленията за покупка/продажба на валута се одобряват заран от 9:30 до 10:00 часа по московско време и се извършват по среднопретегления курс в 11:30 часа. От октомври тази година размерът на партидата е понижен до хиляда щатски $. Индикацията на приложенията също стана налична - опцията да се види съществуването и посоката на приложенията (покупка или продажба) за този инструмент.

В момента на валутния пазар на Московската борса се търгуват 17 валутни двойки със среднодневен размер на търговия от над 20 милиарда $. Най-ликвидна е двойката "долар - съветска рубла ", нейният дял в общия размер на търговията доближава 79%. За транзакции във валути на G10, Московската борса обезпечава достъп до агрегирана извънборсова ликвидност от най-големите задгранични валутни снабдители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР