Руските граничари анулират визите на финландски граждани, които пътуват до

...
Руските граничари анулират визите на финландски граждани, които пътуват до
Коментари Харесай

Русия започна да анулира визите на финландци, идващи за гориво и храна

Руските граничари анулират визите на финландски жители, които пътуват до Русия, с цел да заредят колите си и да купят хранителни артикули. Това заяви през днешния ден вестник Helsingin Sanomat, съобщи ТАСС. 

Според изданието няколко десетки такива случаи са станали на граничните пунктове Ваалимаа и Нуйямаа на 11 и 12 май. Вестникът отбелязва, че финландците пътуват до Русия за извършване на покупки и зареждане с бензин с многократни бизнес визи, получени посредством частни визови центрове. Според съветското законодателство сходни пътувания не са командировки, само че все пак съветските управляващи до момента са си затваряли очите за това, акцентира изданието.

През февруари Финландия стартира да строи " експериментален сектор " от трикилометрова ограда на границата с Русия в региона на граничния пункт Иматра. Изградената преграда ще бъде оборудвана със системи за механически надзор. Предвижда се първият стадий от строителството, за който управляващите на републиката отпуснаха 6 милиона евро, да бъде приключен до края на юни, отбелязва ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР