Руските депутати одобриха законопроект, отменящ ратификацията на Договора за всеобхватна

...
Руските депутати одобриха законопроект, отменящ ратификацията на Договора за всеобхватна
Коментари Харесай

Русия се готви да се оттегли от договора за забрана на ядрените опити

Руските депутати утвърдиха законопроект, отменящ ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (CTBT). Този ход ускорява напрежението сред Москва и Запада на фона на войната на Русия в Украйна.

Горната камара на Съвета на федерацията утвърди единомислещо законопроекта за занемаряване на историческото съглашение, забраняващо тестванията на нуклеарни оръжия в сряда. Долната камара на Държавната дума го одобри в ускорено гласоподаване предходната седмица. Сега законодателството се нуждае единствено от подписа на президента Владимир Путин, с цел да влезе в действие.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Русия слага усъвършенстваната нуклеарна ракетна система Сармат на „ бойно дежурство “ ' Путин загатва, че Русия може да се върне към нуклеарните опити Съединени американски щати са " обезпокоени " от проекта на Русия да анулира ратификацията на възбраната за нуклеарни опити завършек на списъка

На 6 октомври Москва разгласи желанието си да се отдръпна от контракта, с цел да „ отрази “ позицията на Съединените щати, които сами подписаха, само че в никакъв случай не ратифицираха контракта.

Не е ясно обаче дали анулацията ще докара до възобновяване на опитите на нуклеарни оръжия от Русия.

Путин сподели на 5 октомври: „ Чувам апели да стартираме да изпитваме нуклеарни оръжия. Не съм подготвен да кажа дали в действителност би трябвало да организираме проби или не. ”

Заместник-външният министър Сергей Рябков сподели по-рано този месец, че Москва ще продължи да съблюдава възбраната и ще възобнови нуклеарните опити единствено в случай че Съединени американски щати го създадат.

Въпреки това той означи в сряда, че Съединени американски щати са направили химическа детонация на своя тестов полигон в Невада.

Докато Вашингтон сподели, че пробата ще му помогне да „ открие “ нуклеарни детонации с ниска мощ, Рябков сподели на Съвета на федерацията, че гърмежът е „ безспорно политически сигнал “.

„ Както сподели нашият президент, би трябвало да сме нащрек и в случай че Съединените щати се придвижат към началото на нуклеарни опити, ще би трябвало да отговорим тук по същия метод “, сподели служителят.

„ Разстроен “

Съединени американски щати обявиха по-рано този месец, че са „ обезпокоени “ от хода на Русия да анулира ратификацията на контракта.

„ Ход като този от която и да е страна страна излишно заплашва световните правила против тестване на нуклеарни експлозиви “, сподели Държавният департамент на Съединени американски щати.

Русия не би трябвало да „ разполага с надзор над въоръженията и безотговорна нуклеарна изразителност в несполучлив опит да принуди други страни “, добави Държавният департамент, наподобява предполагайки, че този ход има за цел да окаже напън върху Съединени американски щати и други страни, които поддържат Украйна в битката си против съветските сили.

Откакто нахлу в прилежащата страна, Путин неведнъж се базира на нуклеарната теория на Русия.


С изоставянето на ДВЗЯО, последният останал двустранен контракт за нуклеарни оръжия сред Вашингтон и Москва е Нов СТАРТ, според който двамата постоянно инспектираха взаимно нуклеарните уреди и лимитираха бойните глави.

Русия суспендира контракта през февруари. Той би трябвало да изтече при започване на 2026 година

В сряда Рябков сподели пред публицисти в Москва, че Кремъл е получил неофициални оферти от Съединени американски щати за обновяване на договарянията по въпросите на стратегическата непоклатимост и контрола на въоръженията „ изолирано от всичко, което се случва “.

Той обаче сподели, че Москва счита, че е „ просто невероятно “ да се върне към подобен разговор без смяна в „ надълбоко фундаменталния неприятелски курс към Русия от страна на Съединени американски щати “.

 ИНТЕРАКТИВНО - Кои страни са направили нуклеарни опити 1-1693285901

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР