Руските агенти са обвинени в хакерски операции по целия свят,

...
Руските агенти са обвинени в хакерски операции по целия свят,
Коментари Харесай

Путин все още използва остарял Windows XP, въпреки риск от хакерство

Руските сътрудници са упрекнати в хакерски интервенции по целия свят , само че някой в ​​Кремъл очевидно е не запомнил да осведоми Владимир Путин за значимостта на киберсигурността , написа " Гардиън ".

67-годишният Путин има остаряла операционна система Microsoft Windows XP, конфигурирана на компютри в офиса му в Кремъл и в формалната му резиденция Ново-Огарьово наоколо до Москва, съгласно изображения, оповестени от пресслужбата му.

И на двата компютъра има кулите на Кремъл като фонове на работния плот.
 Le Monde: Зад приключването на кореспонденцията на Макрон през 2017 стоят съветски хакери
Le Monde: Зад приключването на кореспонденцията на Макрон през 2017 стоят съветски хакери

Хакерската група Pawn Storm...

Microsoft спря да пуска постоянни актуализации за сигурност за Windows XP и Office 2003 през април 2014 година Изглежда обаче, че разпоредбите на съветското държавно управление са попречили на Путин да се актуализира до по-новите Microsoft 10.

Американската софтуерна компания предизвестява на своя уеб страница , че компютрите, работещи под Windows XP, са " уязвими за опасности за сигурността и вируси ".

Windows XP, пуснат през 2001 година, беше последната операционна система на Microsoft, предоставена за потребление на публични съветски държавни компютри , оповестява уебсайтът Open Media, базирайки се на документи на министерството на защитата.

По-новият Windows 10 е утвърден единствено за устройства, които не съдържат държавни секрети - нещо, което наподобява не се отнася за компютрите на Путин.
 Съединени американски щати дава $5 милиона за задържането на руснак за кибер измами
Съединени американски щати дава $5 милиона за задържането на руснак за кибер измами

Съединени американски щати постановиха наказания на съветски жители и компании свързани с Evil Corp

Москва последователно приключва работата на Microsoft и Гугъл на държавни компютри в интерес на съветски програмен продукт за операционна система Astra Linux и домашни браузъри, като Yandex.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, не разяснява за какво Путин продължава да употребява " антична операционна " система .

Не е ясно каква опасност съставлява потреблението от Путин на Windows XP за киберсигурността на Кремъл : за някогашния чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се твърди, че е неточен консуматор на интернет, който по-рано дефинира като " план на Централно разузнавателно управление на САЩ ".

Предшественик на интернет, Arpanet, бе финансиран от Министерството на защитата на Съединени американски щати .

Русия от ден на ден се стреми да откри надзор върху интернет технологиите .

Наскоро Кремъл забрани продажбата на смарт телефони, които са без приложения, създадени от Русия , до момента в който Путин през февруари утвърди закон, който дава на Москва пълномощието да " изключи " страната от световния интернет .
 Правителството на Русия пое надзор над интернета
Правителството на Русия пое надзор над интернета

Руската страна пое надзор над интернета, откакто през днешния ден влезе в действие нов закон, който разрешава на Москва да изключи страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР