Рускиня, която в продължение на 10 години е работила в

...
Рускиня, която в продължение на 10 години е работила в
Коментари Харесай

Бивша руска служителка на американското посолство в Москва е заподозряна в шпионаж

Рускиня, която в продължение на 10 години е работила в американското посолство в Москва, бе обвинена от американските управляващи в шпионаж в интерес на Русия, съобщи Франс прес, като се базира на няколко медии.

С съветска народност, тази жена е работила за Сикрет сървис - организацията, натоварена с задачата да охранява и да проверява на американска територия и в чужбина. Жената не е породила съмнения тогава. Тя е работила в Сикрет сървис до 2016 година, съгласно Си Ен Ен, който се базира на представител на американската администрация.

При рутинна инспекция американските управляващи обаче разкрили, че дамата е разговаряла без позволение постоянно с Федералната работа за сигурност на Русия.

Според в. "Гардиън " има подозрения, че дамата е имала достъп до поверителни информации.

"Тя не е имала достъп до строго поверителни информации ", твърди почитан представител на администрацията, представен от Си Ен Ен. Той добавя, че дамата е предоставила доста информации на ФСС, което не е трябвало да прави. Тя е била изгонена от работа предходната година, откакто Държавният департамент й е лишил правото на достъп до поверителни информации. Сикрет сървис не е почнал подробно следствие по случая, твърди английският "Гардиън " и добавя, че единствено в детайли следствие от външен източник може да дефинира какви вреди е предизвикала дамата.

В изказване Сикрет сървис признава, че всички непознати жители, които му дават услуги при осъществяване на задачата му, било то административна или друга, могат да станат обект на въздействие на непознато разузнаване. Но в никакъв миг тези хора не са в положение да получат информации за националната сигурност, добавя организацията.

Името на дамата не се оповестява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР