Руски войници са били ранени и убити при мистериозен „необясним

...
Руски войници са били ранени и убити при мистериозен „необясним
Коментари Харесай

Руски войници са били убити при „необясним инцидент“ в окупираната Запорожка атомна електроцентрала

Руски бойци са били ранени и убити при тайнствен „ непонятен случай “ в окупираната Запорожка атомна електроцентрала в Украйна, написа " Дейли Мейл ".

Дмитро Орлов, кмет на Енерходар, където е основана централата, сподели, че бойците са били „ толкоз изплашени, че са тичали в суматоха “, като някои в този момент са в интензивно поделение в болница.

Причината не е известна, макар че хората на Путин са употребявали електроцентралата за предпазване на доста от своите оръжия, в това число ракетни системи.

Президентът на украинската нуклеарна организация Енергоатом предизвести в петък, че обстановката е „ извънредно напрегната “, като до 500 съветски бойци управляват обекта. „ Окупаторите докарват там своите машини, в това число ракетни системи, от които към този момент обстрелват другия бряг на река Днепър “, сподели Петро Котин.

" Те управляват физически периметъра. Тежката техника на окупаторите и камионите с оръжие и експлозиви остават на територията на Запорожката атомна електроцентрала “, прецизира той.

По думите на кмета Орлов девет бойци са откарани в локалната болница, като положението им е в друга степен на тежест. „ Един от тях е докаран в тежко положение и е настанен в реанимация ", прецизира той. И добавя: „ Някои са починали, само че сега не можем да посочим точния им брой. “

„ Те бяха толкоз уплашени, че тичаха из територията на станцията в суматоха и блокираха две смени на оперативния личен състав в завода за доста дълго време ", твърди той.

Централата в Запорожие, която създава към 20 % от електрическата енергия в Украйна, беше завладяна от съветските сили на 4 март, които управляват административните здания и централата.

Това се случва, откакто Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че Русия от ден на ден разчита на „ наказани и лица в черния лист “, с цел да запълни пропуски в своите сили на първа линия. С 50 000 съветски бойци, които се считат за мъртви, ранени или пленени, откогато Владимир Путин нахлу в Украйна, Кремъл е сключил контракт с Wagner Group, наемна компания, за подсигуряване на бойци.

Но даже ресурсите на групата са на привършване след боевете в региона на Луганск и Донецк. Русия реализира териториални придобивки, само че на забележителна цена. Вчера Министерството на защитата означи: „ Боевете нанесоха тежки жертви на групата.

Wagner намалява стандартите за набиране на личен състав, наема пандизчии и лица, които са били в " черния лист ", до момента в който за новобранците е налично доста лимитирано образование.

„ Това доста евентуално ще повлияе на бъдещата оперативна успеваемост на групата и ще понижи нейното значение като опора за постоянните съветски сили. “

" Дейли Мейл " написа и за видео, показващо миг, в който пандизчии от тъмен съветски затвор са набирани да се бият в Украйна. Затворниците са отведени в двора, с цел да се запишат в частната войска на Wagner за укрепване бойната мощ на Москва. Около 300 наказани от пандиза в Адигея избрали да бъдат бойци на първа линия в подмяна на освобождение от наказателната колония и прошка.

Критиците виждат набирането на пандизчии за „ пушечно месо “ като знак за обезсърчение от страна на Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР