Руски военни сили са атакували множество селища в Източна Украйна,

...
Руски военни сили са атакували множество селища в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Руски провали в Украйна, расте военният натиск върху Путин

Руски военни сили са атакували голям брой селища в Източна Украйна, пробвайки се да разширят контрола си в района, само че не всички набези са били сполучливи, заяви през днешния ден украинската войска, представена от Асошиейтед прес.

В ежедневната си оперативна сводка генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разгласи, че съветските военни не престават да нанасят артилерийски и въздушни удари по пристанищния град Мариупол, като се концентрират върху блокиране на украинските бойци в последния им бастион в стоманодобивния цех " Азовстал ".

При продължаващата съветска акция в източната част на Украйна са били осъществени набези против селища край Донецк, Лиман, Бахмут и Курахово, прибавиха украинските въоръжени сили. Руските сили са обстрелвали с артилерия украински войски в посока Новопавловск и Запорожие, огромен промишлен град, който даде заслон на бежанци от Мариупол.

Руските сили трансферират и спомагателна артилерия към гранични региони наоколо до северната Черниговска област, където през вчерашния ден нанесоха удар по учебно заведение и общежитие.

Трябва да продължим да оказваме напън върху Русия, като доставяме повече оръжия на Украйна, съобщи през днешния ден английската външна министърка Лиз Тръс, която взе участие в среща на външните министри на страните от Г-7, съобщи Ройтерс.

" Много е значимо в този момент да продължим да оказваме напън върху Владимир Путин, като доставяме още оръжия на Украйна и ускоряваме глобите ", сподели пред публицисти Тръс в курорта Вайсенхаус, Северна Германия. " Единството на Г-7 е жизненоважно за отбраната на свободата и демокрацията по време на тази рецесия и ще продължим да работим дружно, с цел да реализираме това ", добави английската министърка.

Френският й сътрудник Жан-Ив Льо Дриан увери също Киев, че поддръжката на страните от Г-7 ще продължи и в бъдеще. " Ще продължим и в бъдеще да поддържаме битката на Украйна за нейния суверенитет до успеха на Украйна ", сподели министърът. " Не сме във война с Русия, Москва е тази, която е във война с Украйна. Има агресор и жертва и ние поддържаме жертвата на експанзия ", добави Льо Дриан.

Външните министри на страните от Г-7 (Германия, Франция, Италия, Канада, Съединени американски щати, Япония и Великобритания), към които се причислиха техните сътрудници от Украйна и Молдова - Дмитро Кулеба и Нику Попеску, се събраха през вчерашния ден на тридневна среща, с цел да решат по какъв начин да оказват помощ на Киев в съпротивата му против съветската инвазия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР