Руски военни контролират започналото вчера изтегляне на бунтовниците и членове

...
Руски военни контролират започналото вчера изтегляне на бунтовниците и членове
Коментари Харесай

Евакуират последния бунтовнически анклав край Дамаск

Руски военни управляват почналото през вчерашния ден евакуиране на бунтовниците и членове на техните фамилии от Дума - най-големия град в последния анклав на сирийската съпротива край столицата Дамаск, Източна Гута, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

В официалното съобщение се прецизира, че 24 рейса са откарали от Дума в северозападната сирийска провинция Идлиб 1146 души - 112 бунтовници и 1034 техни родственици. За сигурността на евакуираните са се грижили сирийски служители на реда под контрола на съветски офицери и Сирийския арабски Червен полумесец.

Бойците на бунтовническата формация "Джаиш ал ислам " би трябвало да предадат карти на минните полета и подземните тунели при изтеглянето си от сирийския град Дума в региона Източна Гута, заяви Руският център за помиряване на воюващите страни в Сирия.

"В сходство с настояванията на съветската страна бойците би трябвало при изтеглянето си от град Дума да показват карти на минните полета и подземните тунели, непринудено да разминират постройките, да разчистят барикадите и главните направления за придвижване на превоза ", сподели началникът на центъра генерал-майор Юрий Евтушенко.

Сирийската осведомителна организация САНА заяви, че над 1000 бойци на групировката "Файлак ар Рахман " и членове на техните фамилии са напуснали Дума с 24 рейса и са се насочили към северната сирийска провинция Идлиб.

Това е първата проведена евакуация на бойци от града, обсаждан от държавните сили от 2013 година
По думите на Евтушенко над 153 000 души са напуснали Източна Гута от началото на филантропичното преустановяване на огъня.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР