Руски съд глоби Туитър с 3,2 милиона рубли (близо 42

...
Руски съд глоби Туитър с 3,2 милиона рубли (близо 42
Коментари Харесай

Русия глоби Туитър 85 00 долара за публикуване на незаконно съдържание

Руски съд санкции Туитър с 3,2 милиона рубли (близо 42 000 долара) поради неизтриване на наличие, неразрешено от управляващите.

Скоро по-късно съдът отсъди още 43 000 $ санкция на колоса, което докара до общо 85 000 $.

Москва съобщи предишния месец, че е забавила скоростта на основания в Съединени американски щати Туитър в Русия и на 16 март заплаши да забрани услугата поради наличие, вариращо от детска порнография до корист с опиати.

Като цяло съветският медиен надзирател " Роскомнадзор " е подал три тъжби против Туитър според Кодекса за административните нарушавания, защото платформата не е изтрила посочената информация. Съдът ще прегледа и третата тъжба по-късно денем.

По-рано " Роскомнадзор " съобщи, че в случай че компанията откаже да ограничи достъпа до противозаконна информация, тя може да получи санкция до 52 000 $. Наказанието може да доближи сума, равна на една десета от годишните доходи на компанията, в случай че тя още веднъж наруши кодекса.

Органът твърди, че е изпратил над 28 000 първични и многократни претенции за унищожаване на противозаконни връзки и изявления, които по този начин и не са били изпълнени.

Нямаше неотложен коментар от Туитър. По-рано тя съобщи, че е обезпокоена от въздействието върху свободата на словото от страна на Русия и отхвърли, че разрешава нейната платформа да се употребява за поощряване на нелегално държание, както настояват съветските управляващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР