Руски ракетен обстрел е нанесъл щети на учебно заведение в

...
Руски ракетен обстрел е нанесъл щети на учебно заведение в
Коментари Харесай

Най-малко 18 души са били ранени при руски удар в Днипро

Руски ракетен обстрел е нанесъл вреди на образователно заведение в украинския град Днипро и е ранил 18 души. Това оповестиха локалните управляващи. Областният шеф Сергей Лисак в добави в платформата Telegram, че дванадесет души остават в болница, измежду които и пет деца. Той дефинира мащаба на пострадванията като сдържан. Междувременно военновъздушните сили на Украйна обявиха, че са свалили всичките четири дрона, употребявани при офанзива в централните региони. Дроновете " Шахед " са унищожени над Кировоградска, Черкаска, Хмелницка и Житомирска област.

Нападението е провокирало пожар в Кировоградска област, който е бил сподавен. Напоследък Москва ускори офанзивите си против Киев, насочвайки се към мрежовата инфраструктура, с цел да нанесе обилни вреди на енергийната система на страната. На собствен ред президента Володимир Зеленски осъди нападенията и още веднъж прикани за още средства за противовъздушна защита. 
Подчертавам, че за Украйна противовъздушната защита е обвързвана със отбрана на човешкия живот, тя е нещо, което би трябвало да бъде оперативно. Наличните в света системи за противовъздушна защита не могат просто да събират прахуляк някъде в складовете, когато могат да спасят хиляди животи от съветския гнет.
Володимир Зеленски - президент на Украйна 

По-рано Зеленски подписа закон за понижаване на мобилизационната възраст в армията от 27 на 25 години. Мобилизацията е въпрос, който разделя нацията, изтощена от повече от две години война. Този ход идва в миг, когато Украйна не разполага с бойци за битка с съветската инвазия, която продължава към този момент трета година. От друга страна съветските управляващи оповестиха, че противовъздушната защита е свалила четири украински дрона над граничната област Курск и още един над прилежащата Белгородска област. Няма данни за потърпевши или нанесени вреди.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР