Руски офицери и войници с опит от първа ръка във

...
Руски офицери и войници с опит от първа ръка във
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Путин уволни и отстрани военния министър Шойгу заради застоя на войната в Украйна

Руски офицери и бойци с опит от първа ръка във войната евентуално рутинно са се подигравали на Шойгу за неговото неефективно и откъснато от действителността водачество, защото напредъкът на Русия се забавя, показва Министерството на защитата на Англия.

Шойгу, родом от отдалечения съветски район Тува, стана министър на изключителните обстановки към времето на разпадането на Съветския съюз. Той е най-дълго управлявалият министър в съветското държавно управление. Шойгу беше назначен от Путин за министър на защитата през 2012 година, макар че няма военна подготовка или военен опит. Именно той управлява анексирането на Крим от Русия през 2014 година

 

" Шойгу евентуално от дълго време се е борил да преодолее репутацията си на човек с липса на забележителен боен опит, защото е прекарал по-голямата част от кариерата си в строителния бранш и Министерството на изключителните обстановки ", се отбелязва в отчета на английското разузнаване.

Въз основа на скорошни известия на самостоятелни съветски медии, английското МО допусна, че сега Шойгу е отхвърлен от съветското управление, като оперативните командири са тези, които осведомят Путин непосредствено за хода на войната.

На 24 август, когато Украйна означи Деня на независимостта си и шест месеца от началото на войната, Шойгу съобщи, че военната акция на Русия в Украйна съзнателно е била забавена, с цел да се понижат цивилните жертви.

" Прави се всичко, с цел да се избегнат жертви. Разбира се, това забавя темпото на офанзивите. Но ние го вършим съзнателно ", акцентира тогава той.

Шойгу обаче увери, че така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна, е напреднала съгласно проекта и Русия ще реализира всичките си сложени цели. Той добави, че спорът се проточва от страни като Съединени американски щати, които доставят оръжие на Украйна.

Британското министерство на защитата дефинира тези мнения на Шойгу като " умишлена дезинформация ". По данни на ведомството минимум шестима генерали от силите на Путин са били уволнени от съветския водач, тъй като не са съумели да реализират прогрес задоволително бързо.

Припомняме, че и през март месец - в първите дни откакто стана явен неуспехът на съветската войска в Украйна, и по-конкретно в покрайнините на Киев, военният министър Шойгу изчезна изцяло от общественото пространство за десетина дни. Веднага се появиха и спекулации за поста му, а и за връзките му с Путин, с който са близки другари и дружно са прекарали не е една лятна отмора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР