Руски медии идентифицираха днес мъжа, който откри вчера откри огън

...
Руски медии идентифицираха днес мъжа, който откри вчера откри огън
Коментари Харесай

Руски медии идентифицираха стрелеца от Москва

Руски медии идентифицираха през днешния ден мъжа, който откри през вчерашния ден откри огън против централата на Федералната работа за сигурност (ФСС) в Москва, убивайки един човек и ранявайки петима души, като 39-годишен гражданин на прилежащ град, заяви БНР. Днес жертвите се усилиха на две, откакто бе обявено, че един от ранените - чиновник на ФСС, е умрял.

Официално удостоверение за самоличността на нападателя, погубен от органите на реда след престрелка в четвъртък вечерта, няма, само че съветски медии оповестиха, че е някогашен охранител, чието занимание било спортна пукотевица. Той живеел в Подолск – на към 40 км южно от Москва.

„ Комосомолская истина “ и Рен ТВ оповестиха, че нападателят е разполагал с цялостен боеприпас – 7 законно притежавани оръжия. Името му е Евгений Манюров.

ФСС, правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), даде малко информация за стрелеца, който бе убит на ул. „ Голяма Лубянка “ пред щабквартирата на службата и покрай известна комерсиална зона в сърцето на Москва.

Следственият комитет, който проверява тежки закононарушения, разгласи, че един чиновник на службата за сигурност е погубен, а петима други, в това число граждански, са ранени.

Русия не е обявявала дали стрелбата е терористичен случай и е почнала следствие на офанзива против органите на реда. 

Евгений Манюров е работел в разнообразни частни охранителни компании. Дълги години се е занимавал професионално със пукотевица. Живеел е с майка си в град Подолск. Преди няколко месеца е изгубил последната си работа. Затворил се е в себе си и е престанал да общувал с така и така дребното си на брой другари.

Вчера е споделил на майка си, че отива на дежурство, въоръжил се е със законно притежаваната от него карабина „ Сайга “ и е дошъл в Москва с трен. Малко след 18 ч. московско време е разкрил огън пред централата на Федералната работа за сигурност, убивайки неин чиновник и ранявайки петима души, четирима униформени и един граждански жител. След едночасова престрелка специфичните елементи са съумели да унищожават нападателя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР