Руски компании, в който държавата е мажоритарен собственик, сред които

...
Руски компании, в който държавата е мажоритарен собственик, сред които
Коментари Харесай

Държавни компании в Русия вдигат заплатите на фона на инфлацията

Руски компании, в който страната е мажоритарен притежател, измежду които " Газпром " и " Сбербанк ", усилват заплатите на чиновниците си от юли, заяви Ройтерс.

Повишаването на трудовите хонорари идва на фона на двуцифрената инфлация в Русия и заради нуждата да бъдат арестувани на работа най-талантливите фрагменти, някои от които към този момент напуснаха страната, отбелязва организацията, заяви Българска телеграфна агенция.

Инфлацията в Русия доближи 16,2 % на годишна база, по данни от 24 юни. Тя нараства на фона на западните наказания, откакто Москва предприе военна експанзия в Украйна на 24 февруари. Близо месец след началото ѝ Руската асоциация за електронни връзки (RAEC) разгласи, че сред 50 000 и 70 000 компютърни експерти са напуснали страната.

" Сбербанк " разгласи, че от 1 юли подвига заплатите на личния състав си с 8,5 %. Ройтерс цитира осведомен източник, съгласно който съветската банка ще предложи на някои от чиновниците си да им усили трудовите хонорари с до 20 %, в опит да спре всеобщото овакантяване на експерти от компютърния си отдел. От " Сбербанк " не са коментирали тази информация.

" Газпром " ще увеличи заплатите с 10 %, заяви съветската организация Интерфакс, която се базира на източници от индустриалния бранш, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР