Руски командир, който беше обявен за издиравне, се появи във

...
Руски командир, който беше обявен за издиравне, се появи във
Коментари Харесай

Пленен руски командир: Светогледът на хората коренно се е променил, за да угоди на налудничавите идеи на Путин

Руски пълководец, който беше разгласен за издиравне, се появи във видео, което демонстрира, че неотдавна е бил хванат от Украйна. Той приказва за тежките загуби на войски, понесени от неговия батальон във войната, по време на дълъг разпит, оповестен късно в неделя.

Мъжът се разпознава на видеото като съветския майор Юрий Томов, пълководец на 1822-ри батальон на съветските въоръжени сили. Съобщава се, че той е липсващ по време на нахлуване от Украйна предходната седмица на следената от Русия страна на река Днепър. Районът е окупиран от първите дни на пълномащабното навлизане на съветския президент Владимир Путин в страната през февруари 2022 година

Украинският телеграм канал „ Николаевский ванок “, който има 1,2 милиона клиенти, разгласява 14-минутен видеоклип от разпита му. В дълъг пост се споделя, че Томов приказва за съветските загуби, за вероятностите на Русия във войната и за неналичието на образование на войските, пишат от Newsweek.

Истинността на видеото не може да бъде доказана. Има опасения, че пленени военнопленници се употребяват за запис на подправени видео известия

Във видеото командирът на батальона споделя, че е свикан по заповедта на Путин за частична готовност през септември 2022 година и че е в Украйна от 15 октомври 2022 година Той твърди, че е бил началник-щаб на поделението преди назначението му като пълководец.

Томов изяснява, че бойните загуби на неговата част евентуално ще бъдат към 30% и прибавя, че съветските бойци изпаднали в меланхолия за къс интервал от време, а по-късно отказали да извършват поставените им задания. „

Невъзможно е да се водят бойни дейности с подобен персонален състав “, споделя командирът.

Томов прибавя, че преди да бъде хванат в Украйна, той е считал бойците от въоръжените сили на Украйна за „ нацисти “ и почитатели на „ фашистки хрумвания “ и че е предал на войските си този роман, прокарван от Путин и пропагандата на Кремъл. По думите му, по-късно е схванал, че е сбъркал и всичко се е оказало не по този начин, както си е представял.

„ Това умозаключение беше направено, откакто бях хванат в Украйна. Срещнах [украински] хора и разговарях с тях “, сподели Томов.

Той прибавя, че осъзнава, че войната, стартирана от Путин, е окупационна и жестока война, която не щади мирното население, живота и здравето на жителите както на Русия, по този начин и на Украйна.

Руският майор не съумява да каже за какво московските войски убиват цивилни.

„ Не разбирам по какъв начин светогледът на хората радикално се е трансформирал, с цел да угоди на налудничавите хрумвания на Владимир Путин. Защо хора, които желаеха да живеят спокойно, започнаха да убиват други. Идеалите на президента нямат нищо общо с действителността “, сподели Томов.

Когато събеседникът на командира му споделя, че той се опасява повече от управлението на Русия, в сравнение с да почине на украинска територия, Томов насочи апел към съветското военно управление и своите приятели бойци.

„ Искам да се обърна към всички бойни офицери, всички мои бойни приятели с молба да спрат тази безсмислена кървава война на украинска територия. Тази война ще бъде изгубена и няма да донесе нищо положително в нашите домове “, приканва съветският пълководец. „ Необходимо е да се върнете във вашите военни елементи и поделения на територията на Руската федерация и да възстановите реда във вашата страна, както Бог го направи. “

По-рано съветски провоенни канали оповестиха, че Томов е бил хванат при интервенция на Украйна в региона на Херсон, а по-късно се появи малко непотвърдено видео, което наподобява го демонстрира по какъв начин рисува върху карта.

Каналът Trinadtsatyi беше измежду съветските милблогъри, които оповестиха за развиването. Според постове там 16 съветски бойци и двама офицери са изчезнали по време на украинския набег, в това число „ майор Томов “, който съпровожда наборните войски, с цел да ревизира въпросните позиции.

„ Ако Томов се свърже, ще му се извиня, ще му пожелая доста здраве и ще му сложа бутилка прекрасен коняк “, гласеше един пост тогава. „ Но групата не стигна до контролната точка. В този час от шестнадесет души няма НИКОЙ на линията. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР