Руски хакери са атакували три лаборатории за ядрени изследвания в

...
Руски хакери са атакували три лаборатории за ядрени изследвания в
Коментари Харесай

Руски хакери атакуват американски ядрени лаборатории

Руски хакери са атакували три лаборатории за нуклеарни проучвания в Съединени американски щати. Случаят е от предишното лято, когато група, наречена Cold River, е провела фишинг акция против учени от националните лаборатории Brookhaven, Argonne и Lawrence Livermore в опит да достъпи входни данни за разнообразни системи, предава Reuters.

Кампанията е осъществена през август и септември, по времето, когато специалисти на Организация на обединените нации посетиха атомна електроцентрала в следена от Русия украинска територия, с цел да оказват помощ за попречване на евентуална нуклеарна злополука след тежкия обстрел в региона.

Към момента не е ясно дали опитите за фишинг са били сполучливи и за какво хакерите са се опитвали да получат достъп до системите на лабораториите, само че съгласно специалистите по киберсигурност " Cold River директно поддържа интервенциите на Кремъл ".

" За изменничество към Русия? " Хакери още веднъж нападат България

Правителственият уебсайт стана следващата им жертва

През 2022 година хакерската група съумя да получи достъп до имейли от някогашния началник на MI6 - английската работа за външно разузнаване. Твърди се още, че Cold River таргетира неправителствени организации, проверяващи военни закононарушения.

Руските хакери не са единствените, които атакуват Съединени американски щати и Европа. В края на предходната година Тайните служби на Съединени американски щати оповестиха, че китайски хакери са откраднали десетки милиони долари от помощите на страната, планувани за битката с Covid-19. 

APT41 е киберпрестъпна организация, която е направила композиция от подкрепяни от китайското държавното управление кибер прониквания и финансово стимулирани пробиви на данни, съгласно специалисти.

Няколко членове на хакерската група бяха упрекнати още през 2019-а и 2020 година от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за шпиониране на над 100 компании, измежду които за разработка на програмен продукт, снабдители на телекомуникации, компании за обществени медии, както и разработчици на видеоигри.

През последните години севернокорейските хакерски групи също са много дейни.
 Китайски хакери откраднаха милиони долари, планувани за помощ против Covid-19
Китайски хакери откраднаха милиони долари, планувани за помощ против Covid-19

Новината идва от Тайните служби на САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР