Руски хакер, арестуван в Испания по американска заповед за арест,

...
Руски хакер, арестуван в Испания по американска заповед за арест,
Коментари Харесай

Руски хакер: Работя за партията на Путин

Руски хакер, задържан в Испания по американска заповед за арест, сподели, че е работил за партията на президента Владимир Путин "Единна Русия ". Пьотр Левашов съобщи още, че се опасява, че в случай че бъде екстрадиран в Съединени американски щати, ще бъде малтретиран и погубен, оповестява Reuters.

Левашов беше задържан по време на отмора в Барселона през април. Американски прокурори го упрекват в хакерски закононарушения. Те споделят, че той е ръководел мрежа от десетки хиляди инфектирани компютри, употребявани от киберпирати. Американските прокурори желаят присъда от 52 години затвор за Левашов. Той твърди, че е почтен и не желае да бъде екстрадиран от Испания.

Вчера в съд в Мадрид, където се преглежда настояването за екстрадиция, Левашов сподели, че е работил за "Единна Русия " през последните 10 години. Той описа, че е събирал разнообразни информации за опозиционните партии и ги е предавал на нужните хора в нужното време.

Левашов не навлезе допълнително детайлности за работата си за партията. Той обаче сподели, че е бил офицер в съветската войска с достъп до класифицирана информация. Засега не излиза наяве дали Левашов е настоящ офицер или е резервист, извършил наложителната си военна работа.



"Американците желаят да получат информация от военно естество или за "Единна Русия. Аз ще бъдат малтретиран. До една година или ще ме убият, или аз ще се самоубия ", сподели още Левашов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР