Руски бизнесмени и висши държавни чиновници се обръщат към федерални

...
Руски бизнесмени и висши държавни чиновници се обръщат към федерални
Коментари Харесай

Руският елит моли САЩ да не го включва в санкциите

Руски предприемачи и висши държавни служители се обръщат към федерални институции и специалисти в Съединени американски щати с молба да им оказват помощ да избегнат включването в по този начин наречения "Списък на Кремъл ", който ще показа на 29 януари Министерството на финансите пред конгреса, написа "Независимая газета ".

"Бях покрит с въпроси и молби за оказване на подпомагане по отношение на "Списъка на Кремъл ", споделя пред медията Даниел Фрид, координатор на санкционната политика на Държавния департамент през 2013-2017 година.

Според него, множеството от контактите по този въпрос идват от представители на висшия ешелон на властта в Русия. същото удостоверява и някогашният американски дипломат в Украйна Джон Хербст. Той признава, че Русия има капацитет да въздейства на някои решения в Съединени американски щати.

"Американски компании имат бизнес-интереси в Русия, лобисти, представляващи съветското висше управление и огромните съветски компании против съществени възнаграждения също работят в тази посока ", показва той.

Работещата в Бруклинския институт Алина Полякова също е на мнение, че сега върви напън от страна на съветски служители и предприемачи да "коригират " окончателния лист, като се изключат някои от предстоящите имена.

"Руски енергийни и финансови компании харчат съществени суми, с цел да повлияят на окончателния вид на "Списъкът на Кремъл ", добавя тя.

Засега въздействието на по този начин наречения "Раздел №241 " на новите американски наказания против Русия е незнайно. Ясно е единствено, че в листата могат да се окажат освен представители на политическия и бизнес хайлайф на Русия, само че и членове на техните фамилии.

Докладът на Министерството на финансите на Съединени американски щати, дружно със "Списъка на Кремъл ", ще се появи на 29 януари тази година, заяви преди ден американският дипломат в Москва Хантсман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР