Руски антивоенен активист е починал в център за задържане в

...
Руски антивоенен активист е починал в център за задържане в
Коментари Харесай

Руски антивоенен активист почина в затвор. Твърдял, че го малтретират

Руски антивоенен деятел е умрял в център за задържане в южния град Ростов на Дон, където съгласно юриста му е бил измъчван, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ирина Гак, юрист на 40-годишния Анатолий Березиков, съобщи във видеоклип във Facebook, че трупът на нейния клиент, който е трябвало да бъде освободен през вчерашния ден, е бил отвеян в моргата в сряда.

????????

Anatoly Berezikov, un militant de 40 ans, est décédé au centre de détention spécial de Rostov-sur-le-Don, il.avait été arrêté pour avoir affiché des tracts du projet ukrainien " Je veux vivre " qui explique au soldats russes comment se rendre en toute sécurité.
1/
—???????????????? Lecomte???????????????????????????? CTRL+Z???????? (@Eric_Lecomte_)

Във видеото се вижда по какъв начин Гак стои пред центъра за задържане, където Березиков беше задържан, до момента в който колата за спешна помощ, която съгласно нея е трябвало да прибере тялото му, влиза вътре.

Ройтерс не успя да ревизира за меродавност нейните изказвания.

С Гак не можеше да се реализира незабавна връзка по телефона. От центъра за задържане обявиха пред Ройтерс, че няма да дават информация за Березиков.

Във видеото Гак споделя, че Березиков се е оплакал от побои. Казал също, че се опасява за живота си.

OВД-инфо, самостоятелна група за наблюдаване на правата на индивида, цитира неназован чиновник в центъра за задържане, че Березиков се е самоубил в килията си.

Според Гак Березиков е бил задържан, откакто популяризирал листовки в града, рекламиращи самодейността на украинското държавно управление " Искам да пребивавам ", която предизвиква съветските бойци непринудено да се предадат.

Ростов на Дон е столица на област, граничеща с следената от Русия Източна Украйна, напомня Ройтерс.

По данни на OВД-инфо близо 20 000 души са били арестувани за митинги против войната на Русия в Украйна от началото й на 24 февруари предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР