Руската версия на световното издание за бизнес и финанси, издавано

...
Руската версия на световното издание за бизнес и финанси, издавано
Коментари Харесай

Сенатор и депутат в челната десятка на милиардерите в Русия, според Форбс-Русия

Руската версия на международното издание за бизнес и финанси, издавано в Ню Йорк " Форбс " - " Forbes Россия ", разгласява рейтинга на милиардерите с най-вече приходи за 2019 година, заяви ТАСС.

На първо място е предприемачът и сенатор на Дагестан Сюлейман Керимов и неговото семейство, чийто приход, по оценка на изданието, възлиза на $3,7 милиарда Източник на приходите му е възходящата през годините стойност на акциите на най-голямата съветска златодобивна компания " Полюс ", която се управлява от сина на Керимов.

На второ място е притежателят на частната капиталова компания " Интерроса " Владимир Потанин , чийто приход за отчетния интервал е станал $1,6 милиарда поради растежа на котировките на " Норильского никеля ".

На трета позиция е предприемачът Михаил Прохоров с приходи от $1,4 милиарда, получени след заключителната договорка за продажбата на баскетболния клуб Brooklyn Nets и неговата домакинска многоцелева закрита зала Barclays Center в Ню Йорк.

На четвърто място е съсобственикът на " Фармстандарта " Виктор Харитонин с приходи от $1,1 милиарда Източник на приходите му е повишаването на компанията. Нейните акции внезапно нарастнаха след оповестяването на пандемията от ковид.

Петицата на водачите на Руския Форбс се затваря от депутата от Държавната дума Андрей Скоч и неговото семейство, които по данни на съветската версия на американското икономическо издание са проработили $1,1 милиарда Семейството на Скоча има дялове в USM Holdings (30%) и летище " Внуково " (61,5%).

В десетте най-богати руснаци за 2019 година са и създателят на холдинга USM Алишер Усманов (+$800 млн.), притежателят на месинджъра Teleram Павел Дуров (+$700 млн.), притежателят на пакета УГМК, " Кузбассразрезугля ", " Трансмашхолдинга " Искандер Махмудов (+$600 млн.), главният акционер на банка " Россия " и притежателят на пакета акции " Согаза " Юрий Ковалчук (+$500 млн) и създателя на RTP Global Леонид Богуславский (+$500 млн).

" Форбс " сложи България на 46-о място измежду най-хубавите за бизнес страни

В ранглиста измежду 161 страни

Припомняме, списание Форбс е учредено през 1917 година от Б. Ч. Форбс. След гибелта му през 1954 година и гибелта на сина му Брус през 1964 година то се свързва с втория наследник Малкълм Стивънсън Форбс, прочут повече като Малкълм Форбс (1917 - 1990). Днес компанията и списанието се управляват от Малкълм Стивънсън Форбс-младши, прочут повече като Стийв Форбс (р. 1948), и от неговите братя.
 „ Форбс”: Меркел е най-влиятелната жена, Кристалина Георгиева е на 15-ото място
„ Форбс ”: Меркел е най-влиятелната жена, Кристалина Георгиева е на 15-ото място

Всяка година списанието изготвя лист с най-влиятелните дами на планетата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР