Руската централна банка не планира да въведе каквито и да

...
Руската централна банка не планира да въведе каквито и да
Коментари Харесай

Руската централна банка не планира мерки за ограничаване на спада на рублата

Руската централна банка не възнамерява да вкара каквито и да било ограничения, целящи да понижат волатилността (резките колебания) на курса на рублата на валутните пазари, заяви във вторник първият заместник-председател на банката Сергей Швецов, съобщи организация РИА, представена от Ройтерс. Според него обстановката с рублата е " приемлива и съответна ".

Коментарите са факт, откакто съветската рубла се обезценява трагично за втори следващ ден на търговия с към 4% по отношение на щатския $, достигайки най-ниски равнища от декември 2016-а година от над 63,00 рубли за един $ вследствие на масираните разпродажби на съветските финансови пазари след новия набор от наказания на Съединени американски щати по отношение на Русия.

Руският финансов министър Антон Силуанов пък беше представен да споделя, че управляващите в Москва ще подхващат всички нужни ограничения, с цел да минимизират отрицателното въздействие на спомагателните американски наказания върху съветските пазари и компании. Той също по този начин означи, че неговото министерство не възнамерява да трансформира метода по който купува валути за попълване на държавните запаси съгласно настоящите фискални правила.

Говорител на Кремъл пък съобщи, че Русия няма да се подаде на натиска на Запада.

" Свидетели сме на много отрицателни придвижвания на съветските финансови пазари, като тези придвижвания са както частично прочувствени, по този начин и частично се дължат на трендовете на пазарни корекции в международен проект ", уточни той и добави: " Не е подходящо да се вземат прибързани решения по отношение на глобите на Съединени американски щати, като Русия не се отхвърля от дипломатическите си старания. Позицията Съединени американски щати и на други държавни по отношение на информациите за офанзиви с химическо оръжие в Сирия не е градивна ".

Неговите мнения, че трендовете на съветските тържища отразяват международните пазарни трендове, не наподобяват доста безапелационни предвид на факт, че акциите, търгувани в Москва се намират под мощен напън от продажби за втора поредна сесия на фона на сегашен добър растеж на тържищата по целия свят.

Руският фондов показател RTS, който е деноминирани в долари, се намалява във вторник с близо 2% след вчерашен негов срив с над 10 на 100.

В същото време главните фондови показатели на тържищата в Азия и Европа записват покачвания вследствие на днешната тирада на китайския президент Си Цзинпин, като най-здрав растеж бележат фючърсите на трите съществени американски фондови показателя преди старта на търговията на Уолстрийт. Фючърсите на DJIA нарастват с близо 300 пункта (скок с 1,25%), на S&P500 - с 1,14% и на Nasdaq100 - с 1,45%. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР