Руската централна банка намали дела на доларите във валутните си

...
Руската централна банка намали дела на доларите във валутните си
Коментари Харесай

Руската централна банка намали дела на доларите във валутните си резерви поради рискове

Руската централна банка понижи каузи на доларите във валутните си запаси заради външните опасности, с които страната може да се сблъска, сподели през днешния ден първият заместник-управител Ксения Юдаева, представена от Ройтерс.

От Руската централна банка обявиха, че ще вземат поради икономическите, финансовите и геополитическите опасности при оценката на запасите на страната. "Опитахме се да приведем тази конструкция (резерви) в сходство с рисковете, които считаме, че можем да срещнем ", сподели Юдаева пред членове на долната камара на Народното събрание, представяйки резултатите на централната банка за 2018 година. "Затова доста намалихме каузи на $ ", сподели тя, добавяйки, че Русия е нараснала каузи на еврото, китайския юан и златото в държавните си запаси.

Миналият месец от централната банка обявиха, че доларите са 22,6% от нейните валутни запаси в края на септември 2018 година по отношение на 46.2% година по-рано. Банката, която регистрира промени в запасите със забавяне от шест месеца, съобщи, че китайският юан е съставлявал 14,4% от валутните й запаси към 30 септември 2018 година по отношение на 1% на 30 септември 2017 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР