Руската църква в София ще затвори, обявиха от Министерството на

...
Руската църква в София ще затвори, обявиха от Министерството на
Коментари Харесай

Руската църква в София затваря врати

Руската черква в София ще затвори , оповестиха от Министерството на външните работи в Русия . Решението идва след експулсирането на ръководителя й архимандрит Васиан и още двама чиновници.

Вчера свещеници от съветската църковна задача в столицата ни са били извикани от българската имиграционна работа , където им е била връчена молба да изоставен страната до 24 часа , тъй като се предполагало, че са опасност за националната сигурност. Става въпрос за игумена на задачата на Руската православна черква в София архимандрит Васиан , секретаря на задачата протойерей Евгений и чиновник на храма , прецизира представителят на Министерство на външните работи в Русия Мария Захарова , добавяйки мнението си, че това е извънредно вражески акт на българските управляващи противоречал на логиката.

„ Хората, които са посветили живота си да служат на Бог в името на единството сред съветския и българския народ, учредено на обща вяра и християнски полезности, бяха превозени като нарушители в транспортно средство с решетки на прозорците назад в църквата от българската имиграционна работа, с цел да си опаковат багажа. Те ще бъдат депортирани като извършители. Те просто ще бъдат оставени на сръбската граница да се оправят сами “, съобщи още Захарова.

„ Това още един път акцентира, че настоящето управление на България очевидно е тръгнало по пътя на разрушение освен на политическите контакти сред нашите страни, само че и на културните и човешки връзки сред нашите нации. Сегашната им цел наподобява е спиране на връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и братските връзки сред съветския и българския народ “ , съобщи говорителката на Министерство на външните работи на Русия.

„ Решението явно е авансово премислено, само че е изпълнено на огромен църковен празник – Рождество на Пресвета Богородица “, означи и посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пред телевизионния канал „ Россия 24 “. По думите й няма повдигнати съответни обвинявания против духовниците, историята е измислена.

„ Църквата „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “, в която се обитаваше Подворието, на този стадий ще приключи своята активност, по-нататъшната й орис ще бъде решена от Руската православна черква “ , разкри още Митрофанова, добавяйки, че неприятелската стъпка против съветското духовенство е освен провокативна, груба, грозна постъпка, само че и пестник против личните жители, вярващите българи.

„ Със сигурност ще последват ответни дейности, само че ние не сме варвари, с цел да подхващаме огледални ограничения против подворието на Българската православна черква в Москва “ , безапелационна е още тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР