Руската църква Свети Николай Мирликийски“ в София е собственост на

...
Руската църква Свети Николай Мирликийски“ в София е собственост на
Коментари Харесай

БОЕЦ: Руската църква в София е собственост на руското посолство

Руската черква „ Свети Николай Мирликийски “ в София е благосъстоятелност на Посолството на Руската федерация в България, написа Гражданско съдружие „ БОЕЦ “ , показвайки информация от Службата по геодезия, картография и кадастър - гр. София. Сдружението дефинира затварянето на църквата от съветското посолство като „ следващата хибридна офанзива, като в тази ситуация се употребява религията, като оръжие “.

 

Затварянето на Руската черква в София точно на Деня на Независимостта на България на 22 септември т.г. За затварянето на вратите на храма оповестиха от Външното министерство на Русия, като показаха за причина на ръководителя ѝ архимандрит Васиан, секретаря на задачата протойерей Евгений и чиновник на храма. Тримата бяха експулсирани от България по данни на ДАНС, че представляват опасност за националната сигурност.

 

„ Храмът е издигнат с благословението на Св. Синод на Българската православна черква като легационна черква (1914 г.), намирала се в общия двор на тогавашната Руска легация “, разяснява русенският митрополит Наум. „ От 1936 година по гледище на руското държавно управление църквата се лишава от съветските емигранти и се предава на българското държавно управление, което от своя страна го предава на Българската православна черква “, още митрополит Наум в обява за статута на храма.

 

„ Руската черква в София е затворена от съветското посолство, тъй като то е притежател на постройката! БОЕЦ проверяваме проблема и откриваме, че собствеността е добита през 1997 година с нотариален акт, публикуван от държавният (тогава) нотариус Иван Дахтеров “, показват от „ БОЕЦ “ на си.

 

„ Как тъкмо съветското посолство се е сдобило с нотариален акт за благосъстоятелност на църковен парцел, обратно на църковните устави, следва да установим “, добавя сдружението и разгласява фрагменти на информация от Службата по геодезия, картография и кадастър - гр. София:

.

.

 

„ Става ясно, че съветската черква е затворена от съветското посолство по заповед на Митрофанова, тъй като ТЕ са притежатели на парцела! Поредната хибридна офанзива, като в тази ситуация се употребява религията като оръжие. Това е дъно и низост, която въплъщава „ политиката “ на Кремъл по отношение на България. Те затварят църквата, предизвикат напрежение и упрекват българската страна, че е затворила църквата . Същото вършат и в Украйна – Русия атакува по жесток, фашистки метод една суверенна страна и афишира, че се бори против фашизма. Припомняме, че Русия разгласи България за вражеска страна и ни спря нелегално газа, а по-късно упрекна нас за това ", пиша още от „ БОЕЦ “.

 

В известието на ДАНС до медиите по случая с експулсирането се споделяше, че са добити данни за „ дейности на посочените лица, свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи ".

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР