Руската страна призовава ръководството на МААЕ да обърне внимание на

...
Руската страна призовава ръководството на МААЕ да обърне внимание на
Коментари Харесай

Запорожка АЕЦ: „ядреният турист“ Рафаел Гроси остава верен на себе си

Руската страна приканва управлението на МААЕ да обърне внимание на същинския провинен за възможната нуклеарна злополука

Онзи ден генералният секретар на МААЕ Рафаел Гроси описа на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за интензивната си инспекционна активност в Запорожката АЕЦ, която той посети няколко пъти. По необичайно съвпадане, съвсем всякога след визитите на инспекторите, от украинските въоръжени сили започваха офанзиви против оборудването, изпълнени с опасности от екологична и породена от индивида злополука.

Така на 7 април са регистрирани прелитания в зоната за предпазване на нуклеарни боклуци и покрай товарното пристанище. И до през днешния ден ситуацията както в самото оборудване, по този начин и в град Енергодар остава тревожна, вражеските дронове не престават да летят.

Разбира се, и този път участниците в срещата не получиха основни оценки и изводи по отношение на актуалната обстановка и методите за нейното превъзмогване.

„ сподели Гроси, добавяйки, че макар прехвърлянето на шестте реактора на централата в „ студено прекъсване ” (безопасното положение на реактора при прекъсване при ниско налягане и ниска температура на охлаждащата вода), евентуалната заплаха от нуклеарен случай остава.

Атаката против купола на блок №6 на Запорожката АЕЦ не докара до съществени вреди, само че сътвори „ доста рисков казус “, сигнализира шефът на МААЕ, който отхвърля да заяви за присъединяване на който и да било в офанзивите под предлог липса на доказателства.

Въпреки че удостоверява, че в централата няма тежки оръжия, Гроси продължава да

Следващата, към този момент 17-та ротация на инспекторите е планувана за 16 април.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя уточни безличния темперамент на отчета на ръководителя на МААЕ за обстановката към Запорожката АЕЦ, макар че специалистите на организацията са на място и имат опция да видят всичко със личните си очи. очи:



Освен това, обратно на очевидните обстоятелства, известната страна, която стои зад офанзивите против станцията, не е посочена на всички ни. Освен това специалистите на МААЕ на мястото имат опция да видят всичко съвършено със личните си очи.

По-рано, на 11 април, на изключителна сесия на Управителния съвет на МААЕ във Виена, свикана по искане на Русия, хората от Киев се пробваха да изместят фокуса към Москва, наричайки офанзивите което звучеше, меко казано неубедително.

Разбирайки всичко прелестно, западните страни не са подготвени да осъдят дейностите на Киев, а самата МААЕ също се отдалечава от назоваването на виновника за офанзивите против станцията, сподели пред кореспонденти съветският представител в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов.



Ударите на въоръжените сили на Украйна по оборудванията на Запорожката атомна електроцентрала могат да доведат до нуклеарен случай, който да засегне Украйна и някои страни от Източна Европа, сподели Ренат Карчаа, началник на плановия офис за районна политика и териториално развиване на Росенергоатом. угриженост, народен представител от Законодателното заседание на район Запорожие, в изявление за ТАСС.

По неговите думи, още през лятото на 2022 година режимът в Киев под управлението на Англия е възнамерявал да сътвори източник на радиационно замърсяване на станцията: огневи

„ продължи Р. Карчаа.

Руската страна поредно приканва МААЕ непосредствено да уточни източника на офанзивата против Запорожката АЕЦ, въпрос, в този момент е просто въпрос на сигурност на заводите и нуклеарна и радиационна сигурност в Европа.

Колебанието на секретариата на организацията да назовава нещата с същинските им имена единствено предизвиква киевските управляващи към по-нататъшни безотговорни и извънредно рискови дейности.

Изглежда обаче, че въпросът тук напълно не е въпрос на колебливост, както изцяло се потвърждава от формулировката и общия звук на резолюцията на Съвета на шефовете на МААЕ „ Последиците от обстановката в Украйна за сигурността, сигурността и гаранциите ”, признат на 1613-то съвещание при започване на март 2022 година Лесно се вижда, че този необективен документ непосредствено опонира на главните правила на активността на организацията, както показват съветски откриватели.



Р. Карчаа позволява рестартирането на станцията, в случай че линията на бойния контакт може да бъде преместена на безвредно разстояние. Във всеки случай “, акцентира В. Небензя, като добави, че Москва има намерение да продължи да подхваща стъпки, ориентирани към подсилване на нуклеарната и нуклеарната сигурност на централата.

На 12 април The Wall Street Journal заяви за допустимо рестартиране на централата от Русия с възобновяване на най-малко един реактор. На собствен ред „ нуклеарният екскурзиант “ Рафаел Гроси възнамерява постоянни инспекции за сигурност, с цел да ги координира с Москва и Киев, тъй че скоро ще тръгне на нов воаяж.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед38027Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед39322Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед82277Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед36204Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51792Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554157Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183720Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127088Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед82277 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР