Руската Sberbank е сключила споразумение с една от най-големите банки

...
Руската Sberbank е сключила споразумение с една от най-големите банки
Коментари Харесай

Sberbank продава 99,85% от Denizbank на Emirates NBD Bank

Руската Sberbank е сключила съглашение с една от най-големите банки в ОАЕ, Emirates NBD Bank, за продажбата на 99,85% от турското си дъщерно сдружение Denizbank. Размерът на договорката по новото съглашение се е нараснал от 14,6 милиарда на 15,48 милиарда турски лири, заяви ТАСС.

Очаква се договорката да бъде дефинитивно приключена през второто тримесечие на 2019 година, защото предстои на утвърждение от регулаторните органи. Окончателният размер на съглашението за продажбата от Sberbank на 99,85% от Denizbank може да възлезе на към 5 милиарда $, съобщи представител на банката.

"От една страна, договорката за Denizbank бе преразгледана, с цел да се наложи координация сред регулаторите на няколко страни (Русия, Турция, Обединените арабски емирства), а въпреки това, мина съвсем година от сключването на договорката и по тази причина е належащо да се актуализират изискванията на съглашението, по-специално да се вземат поради финансовите резултати на банката, облагите й за 2018 година ", разяснява представител на Sberbank.

През 2018 година Sberbank подписа обвързващо съглашение да продаде Denizbank на Emirates NBD Bank. Стойността на договорката тогава беше оценена на 14,6 милиарда турски лири, а завършването бе планувано да завърши преди края на първото тримесечие на 2019 година.

Sberbank купи Denizbank през 2012 година от белгийската група Dexia. Със седалище в Турция, Denizbank е петата по величина частна банка в страната. Мрежата на банката включва 751 офиса, от които 708 са ситуирани в Турция и 43 в други страни, измежду които Австрия, Германия, Бахрейн, Русия и Кипър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР