Руската рубла продължи за поскъпва спрямо еврото и долара и

...
Руската рубла продължи за поскъпва спрямо еврото и долара и
Коментари Харесай

Рублата продължи да поскъпва спрямо еврото и долара


Руската рубла продължи за нараства по отношение на еврото и $ и доближи равнища, непостигани от повече от две години, сочат данни от ранната търговия, представени от Ройтерс. Зад растежа на рублата обаче стоят прецизният финансов надзор, натрапен след началото на войната в Украйна, както и слабото търсене на непозната валута, а не действителни стопански фактори, считат анализатори.

Към 10:19 локално време рублата се повиши с 0,8 на 100 по отношение на еврото до 69,57 рубли, което е най-високото й равнище от февруари 2020 година

Ръстът по отношение на $ беше от 1,1 на 100 до 66,24, покрай двугодишния връх от 65,31 рубли, регистриран през вчерашния ден.

Рублата пораства през последните седмици с помощта на наложеното наложително конвертиране на непознатата валута от експортно насочените съветски компании, показва Ройтерс. Търсенето на непозната валута е извънредно едва заради свиването на вноса и рестриктивните мерки върху презграничните преводи.

Рублата ще остане постоянна и даже може да укрепи още повече заради скъпия нефт и неналичието на търсене на непозната валута, показва изследователската компания "Откритие ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР