На живо: Украински дронове „унищожени“ над руския регион Тула, казва Москва

...
Руската противовъздушна отбрана свали украински безпилотни самолети над Тулска и
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана свали украински безпилотни самолети над Тулска и Белгородска области, съобщи министерството на отбраната на Москва във вторник, без да посочи дали има щети или жертви. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

5:15 сутринта: Русия осуетява украински атаки с дронове, казва държавната новинарска агенция

Руската противовъздушна отбрана свали украински дронове над Тулска и Белгородска области, съобщи министерството на отбраната на Москва във вторник, без да посочва дали е имало щети или жертви.

Два безпилотни летателни апарата „бяха унищожени“ от противовъздушната отбрана над района на Тула южно от Москва, се казва в изявление на руското министерство на отбраната в Telegram.

Още един дрон беше „унищожен от силите за противовъздушна отбрана“ над района на Белгород, който граничи с Украйна, около 23:00 часа московско време (2000 GMT) в понеделник, каза министерството в отделно изявление.

23:50: Пет убити при руски атаки в Украйна, твърдят украински официални лица

Трима души бяха убити през нощта при руски ракетен удар в централна Украйна, а двама души загинаха при обстрел по-късно в понеделник на изток и юг, казаха украински официални лица.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко каза, че тримата души са били убити в индустриален завод в централната област Полтава. Петима са ранени, а още един човек е в неизвестност, каза той.

Ръководителят на президентския щаб Андрий Йермак каза, че убитите са работници на нощна смяна във фабрика за растително масло в района на Миргород и публикува снимки, показващи завода в пламъци. Клименко каза, че пожарът по-късно е бил потушен.

Олександър Прокудин, губернатор на южната област Херсон, каза, че 63-годишна жена е била убита при обстрела на село Садове в средата на сутринта.

Руски обстрел уби мъж, работещ пред дома си в ранната вечер в Торецк, в източната област Донецк, казаха прокурорите.

Ключови събития от понеделник, 28 август:

Втори цивилен товарен кораб ще отплава от Украйна тъй като Русия се оттегли от подкрепеното от ООН черноморско споразумение за износ на зърно, безопасно достигнато в Истанбул в понеделник.

Полша и балтийските държави поискаха Беларус да изгони руската наемна група Вагнер.

Украйна обяви, че нейните сили са освободили с. Robotyne на южната фронтова линия.

Русия обвини бивш служител на американско консулство в шпионаж.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР