Руската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ 13 въздушни цели

...
Руската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ 13 въздушни цели
Коментари Харесай

Руската ПВО е свалила 13 въздушни цели над Белгород

Руската противовъздушна защита е свалила тази нощ 13 въздушни цели над Белгород и региона на града. Според предварителни данни при офанзивата са ранени двама души, заяви в канала си в „ Телеграм “ губернаторът на региона Вячеслав Гладков.
„ В Белгород и Белгородския регион беше задействана нашата система за противовъздушна защита. Свалени са 13 въздушни цели, насочващи се към града. Според предварителна информация в обитаемото място Дубовое са потърпевши двама души “, написа губернаторът и добави, че там са нанесени вреди на 20 здания и една стопанска сграда.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков изиска мнението на жителите

на района по отношение на целесъобразността на включването на сирени за ракетна опасност през нощта. Повод за това е взетото нощес решение да не се афишира паника, с цел да се избегне суматоха измежду популацията.
„ През нощта сигналът за предизвестие за ракета не беше включен. Това беше направено, тъй че след приемане на сигнала някой да не изскочи на улицата, да се качи в кола и да стартира да кара. Всички разбираме, че да си на улицата по време на ракетната офанзива е доста по-опасна, в сравнение с да си вкъщи “, написа губернаторът в своя канал в Telegram.
Губернаторът помоли жителите да изразят мнението си дали сирените би трябвало да се включват през нощта.

„ Министерството на изключителните обстановки и Министерството на изключителните обстановки несъмнено ще прегледат всяко ваше искане и ще поправят, в случай че бъркаме, нашите дейности. Трябва да създадем всичко, с цел да защитим живота и здравето на всички, само че, несъмнено, би трябвало и с дейностите си да не всяваме спомагателна суматоха. Трябва да действаме единствено по този начин, с цел да подсигуряваме оптимално сигурността на хората в този извънредно сложен интервал, който претърпяваме “, написа Гладков.

Източник: ТАСС, Телеграм / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР