Руската пропаганда твърди, че много украинци искат да станат руски

...
Руската пропаганда твърди, че много украинци искат да станат руски
Коментари Харесай

Вместо виц: Кремъл твърди, че много украинци искат да станат руски граждани

Руската агитация твърди, че доста украинци желаят да станат съветски жители.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели това на брифинг ден, откакто бе обнародван декрет на съветския президент Владимир Путин, който улеснява процедурата за придобиване на съветско поданство от украинци. Понастоящем не се разисква обновяване на мирните договаряния с Киев, съобщи още представителят на Кремъл.

В реалност съветската окупаторска войска в Украйна отвлича хиляди украински жители, в това число деца, срещу волята им, и ги дислоцира в Руската федерация. В териториите, окупирани от съветския агресор в Украйна, се правят ужасяващи военни закононарушения от съветските бойци.

Киев към този момент е сезирал интернационалните институции, в това число за отвличането на украински жители. Руският президент Владимир Путин, който стартира непредизвикана война на 24 февруари, съумя да сплоти украинското население както в никакъв случай преди. Песков не засегна една тематика, която е изключително мъчителна за Кремъл – за хилядите руснаци, които изгарят съветските си паспорти и бягат зад граница, надалеч от режима на диктатора Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР