Руската прокуратура е поискала от Министерството на правосъдието да обяви

...
Руската прокуратура е поискала от Министерството на правосъдието да обяви
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска Алла Пугачова да бъде обявена за чуждестранен агент

Руската прокуратура е поискала от Министерството на правораздаването да разгласи познатата като " кралица на руския поп " Алла Пугачова за задграничен сътрудник.

74-годишната Пугачова, руска и по-късно постсъветска икона, е една от най-известните персони в Русия - позната на генерации руснаци с шлагерите си, измежду които е и като песента от 1982 година " Милион червени рози “, както и с кино лентата от 1978 година " Жената, която пее “.

В предишното Пугачова беше почитана и от двамата президенти Владимир Путин и неговия предходник Борис Елцин. Когато Михаил Горбачов умря през 2022 година, тя похвали последния руски водач за това, че е позволил свободата в страната и е отхвърлял насилието.

Още през септември 2022 година Алла Пугачова осъди спора в Украйна - в миг, когато Кремъл потиска всяка рецензия.

В профила си в Инстаграм, където тя има близо 3.5 милиона почитатели, 73-годишната певица реагира на включването на брачна половинка ѝ - артиста и ефирен водещ Максим Галкин - в листата на задграничните сътрудници в Русия.

" Моля да ме причислите в редовете на задграничните сътрудници на моята обичана страна ", написа Пугачова в обръщението, оповестено в Инстаграм. Социалната мрежа е неразрешена в Русия, тя принадлежи на корпорация " Мета ", избрана като " екстремистка " от Руската федерация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР